Roeselare met 3-0 onderuit in Maaseik

© VDB
Redactie KW

In de eerste finalepartij haalde Maaseik een overtuigende overwinning in drie sets van Knack Roeselare. De inleidende beurten kon Roeselare de eigen onmacht op het scorebord nog verzachten tot twee keer 25-22, de derde set was de partij bij 18-13 beslecht en Maaseik trok door naar 25-19.

Eigenlijk een logische overwinning voor Noliko, want het haalde een duidelijk hoger opslagrendement en werkte ook efficiënter af. Tekenend daarvoor was het slot van de eerste herneming als Knack in de wedstrijd kwam, een 14-16 herleid naar 19-19 door een sterk afwerkende Cox en dan door diezelfde Cox met drie opslagpunten op rij op 22-19 gezet werd. Idem dito de derde beurt als spelverdeler Blankenau naar 23-18 serveerde.

Bij Roeselae opende Rousseaux met Verhanneman en Orczyk als receptie/hoek, Van de Velde en Coolman als middenspelers, Tuerlinckx als opposite en Trinidad aan de distributie met Dejonckheere als libero. De wedstrijd begon hoopgevend voor Knack dat 2-4 voor kwam, maar dan brak Maaseik uit naar 8-4. Hoe? Maan en Cox konden aanvallend niet afgestopt worden en beiden serveerden de Knack-receptie in de prak.

Maaseik kwam 13-8 voor en op karakter konden Verhanneman en Tuerlinckx naar 17-16 milderen. Maar dat tikje meer ontbrak om Maaseik voorbij te steken. Rychlicki acete de 20-17 op het bord en een blok van de Luxemburger op Orczyk en dan op Tuerlinckx zette Knack op 22-17. Bij 24-20 kon Verhanneman een eerste setbal neutraliseren, Trinidad blokte de tweede setbal af op Maan. Maar Cox verzilverde de derde setbal van achter de driemeterlijn meedogenloos.

De tweede set ging het compleet gelijk op tot 10-10, Knack kwam 10-12 en 14-16 voor omdat de servicedruk bij Maaseik even afzwakte en Trinidad lucider kon verdelen. Tot bij 18-19 Cox nadrukkelijk op het voorplan kwam, aanvallend de 19-19 bijeensloeg en vanop de servicelijn met drie opslagpunten na elkaar het Knack-lot bezegelde.

De Roeselaarse onmacht werd in de derde beurt dan duidelijk geïllustreerd want zowel Cox als Maan bleven scoren waar Bruno in kwam voor Rychlicki die weggezakt was. Knack kon nog even terugkrabbelen tot 20-18 via de voor Orczyk ingekomen Van Hirtum maar nooit echt dreigen naar deelwinst want ook Blankenau volgde nu vanop de servicelijn het voorbeeld van Cox en Maan. De Roeselaarse receptie pijnlijk onderuit en 3-0. Knack incasseerde over heel de wedstrijd ruim tien rechtstreekse opslagpunten en Trindad kreeg de bal moeilijk optimaal bij zich wat een doorzichtige spelverdeling tot gevolg had.

Woensdag staat de tweede finalepartij op het programma in Schiervelde. Knack moet dan wel winnen om zich nog enigszins titelambities aan te meten.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier