Roeselare klopt Haasrode in drie sets

Topscoorder Michiel Ahyi voorbij het Leuvense blok. © VDB
Redactie KW

Knack Volley heeft zijn competitiedebuut niet gemist, want won tegen het Haasrode/Leuven van oud-kapitein Tuerlinckx met 3-0. Al is de score wel overdreven, want na de inleidende 25-23 kwam Knack maar met de hakken over de sloot naar de 26-24 verdubbeling. De derde beurt kon Roeselare gemakkelijker met 25-20 besluiten.

Iedere Knack-supporter keek verlangend uit naar die eerste wedstrijd met aan de andere kant van het net zijn oud-skipper en clubicoon Hendrik Tuerlinckx. Maar net als de helft van de Golden Boys (Verhanneman – Coolman – D’Hulst) zagen zij ontgoocheld dat Tuerlinckx die, na de wedstrijd een warme hulde kreeg voor zijn Knack-verdiensten, niet kon aantreden. Straffe Hendrik was met een knieletsel niet speelklaar bij de bezoekers.

Coach Vanmedegael opteerde voor de automatismen van het jongste seizoen waarbij van het trio nieuwkomers alleen Van de Velde, terug van weggeweest, een plaats kreeg in de basis en samen met Coolman het centrum bevolkte. Verhanneman en Desmet waren de hoekspelers, Ahyi kreeg het vertrouwen als opposiet met D’hulst als setter. Deroey stak in de liberotrui.

De twee inleidende sets waren beide opponenten bijzonder sterk aan elkaar gewaagd. Het verschil liep tot in het setslot wisselend en nooit hoger dan twee punten op. Maar zowel in de eerste set als Knack 20-22 achter kwam, maar vooral in de tweede beurt als Haasrode bij 20-24 op een zucht van de gelijkmakende set stond, manifesteerde de thuisploeg dan die grote maturiteit die aan de basis van de Roeselaarse favorietenrol ligt. Daarbij seerveerde D’Hulst de bezoekende receptie in last waarbij Knack op de counter gelijkstelde, Desmet sloeg met een ace bij 23-23 de eerste setbal op het bord die door Verhanneman verzilverd werd.

Netfout

De tweede beurt kreeg Haasrode vanaf de 17-17 een tweepuntenbonus op het bord die naar 19-23 doorgeslagen werd. Daar konden dubbele wissels bij Knack niets aan verhelpen al milderde Van de Velde aanvallend naar 20-23. Maar als Van Elsen Knack counterend blokte, stond het bezoekende setpunt op het bord.

Dat verkwanselden de bezoekers zelf met eerst een foute service van Valkenierd en daarna een netfout van Berre Peeters die de 22-24 op het bord brachten. En dan was het de beurt aan opposiet Ahyi om met drie smashes op counter nadat weer D’Hulst Berre Peeters viseerde met de service waardoor een bezoekende aanval uitbleef en Ahyi wél scoorde. Hij mokerde met zijn derde punt de setbal op het bord die Coolman meteen naar de verdubbeling doorsloeg.

Toch wel even een aangeslagen Haasrode bij dat verrassende setslot naar 2-0. En Ahyi solliciteerde begin set drie met vier punten op rij naar de 4-0 voor de positie van eerste hoofdaanvaller. Ook Verhanneman was weer autoritair en wij zagen tot de 12-6 en 19-12 op het bord stond een swingend Knack dat zijn tegenstrever in alle spelonderdelen overtroefde.

Ahyi topscoorder

Al gaven de bezoekers zich nog niet gewonnen want met eerst vier punten op rij om daarna drie keer te scoren werd het 20-17 niettegenstaande twee dode tijden van Vanmedegael. In het setslot was Desmet dan autoritair met een ace naar 24-20 om met een smash de 25-20 rond te slaan.

Desmet scoorde overigens 11 punten wat meteen een bevestiging is van wat hij verleden seizoen aan moois liet zien, Ahyi werd topscoorder met 17 punten waarvan 14 aanvallend, twee aces en een blok. Verhanneman scoorde tien punten, Van de Velde en Coolman dreven met respectievelijk 9 en 8 punten op dat hoge niveau mee.

Zondag 31 oktober speelt Knack Volley om 17 uur bij eerstenationaler Amigos Zoersel voor een ticket naar de kwartfinales van de Belgische beker.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.