Revelatie Leonis Dedeyne (Decospan Menen) wellicht op de bank tegen Borgworm

© MPM
Redactie KW

De eerste thuismatch van het seizoen van Decospan VT Menen is zaterdag eindelijk een feit, want de jongens van Frank Depestele mogen het dan om 19.30 uur opnemen tegen het bescheiden Borgworm. Dat gebeurt echter zonder publiek en allicht ook zonder Leonis Dedeyne in de basis.

Menen startte de competitie na uitmatchen in Aalst en in Achel met een straffe 4 op 6. Telkens was er een belangrijke rol weggelegd voor nieuwkomer Leonis Dedeyne. In Aalst scoorde hij als hoekaanvaller de punten terwijl hij in Achel zijn streng trok in het middencompartiment. “Ja, ik was best wel tevreden over mijn prestaties, maar het verraste mij ook niet. In het verleden heb ik nog bewezen om op meerdere posities mijn mannetje te staan. Dat is ook de reden waarom Menen me opnieuw aangetrokken heeft.”

Bij Menen is iedereen – op Anshel Ver Eecke na – terug uit blessure en dat betekent dat Leonis Dedeyne zaterdag ondanks zijn sterke matchen naar de bank verhuist. “Daar ga ik toch van uit”, voegt hij er meteen aan toe. “Omdat Ver Eecke onbeschikbaar is, zitten we wat krap op de hoek en dan zou ik als wisselspeler op die positie kunnen fungeren. Enerzijds is het natuurlijk wel jammer, omdat ik zo goed bezig was, maar anderzijds zou ik als coach in die situatie allicht hetzelfde beslissen. Ik probeer er niet te veel aan te denken en ik blijf me schikken naar het ploegbelang.”

Energie

Wat kan Menen straks realiseren tegen Borgworm volgens de polyvalente volleyballer? “Eigenlijk zouden we geen problemen mogen kennen met de tegenstander, zeker niet in eigen zaal. Omdat er geen supporters zijn, zullen we onze energie van elders trachten te halen. Sowieso ben ik blij dat we nog mogen spelen. Al zullen we de fans uiteraard missen in onze Vauban.”

Het clubbestuur doet er alles aan om de supporters te blijven betrekken bij de matchen en bij de club. Zo postten de spelers een hele week videoboodschappen op de Facebookpagina van de club en er werd ook telkens een wedstrijdshirt geschonken aan een trouwe abonnee. En dat de club het heel goed meent met sponsors en supporters bewijst de livestream die het voorziet bij alle thuismatchen zonder aanhang. Een externe cameraploeg komt de matchen van Menen professioneel in beeld brengen. De fans kunnen een half uur voor de match inschakelen via een link die de club bekendmaakt op de Facebookpagina en de website. De geblesseerde Anshel Ver Eecke voorziet de wedstrijd van het nodige commentaar. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier