Renáta (Vlamvo) en Cederik (Melco) vormen al zeven jaar een sportief koppel

Renáta (Vlamvo) en Cedric (Melco) vormen al zeven jaar een sportief koppel. (foto EF)
Redactie KW

De meest opvallende nieuwkomers bij basketbalploeg Melco Ieper, de 27-jarige Cederik Benoot, en bij volleybalploeg Vlamvo Vlamertinge, de 26-jarige Renáta Hadnagy, vormen al zeven jaar een koppel. Beiden zullen komend seizoen bij hun nieuwe ploeg met open armen ontvangen worden.

Renáta Hadnagy en Cederik Benoot leerden elkaar zeven jaar geleden kennen op het Hongaarse dansfestival Balaton Sound. De vonk sloeg over en sinds 2018 woont het jonge koppel samen in de Ieperse binnenstad. De passie voor sport die zij delen, belooft vanaf deze zomer weer hoog op te laaien. Cederik Benoot keert na een jaar BC Gistel Oostende en twee seizoenen bij de Kortrijk Spurs terug naar zijn oude liefde, basketbalclub Melco Ieper. Vriendin Renáta Hadnagy is dan weer de opvallendste transfer bij volleybalploeg Vlamvo Vlamertinge. Renáta was in haar thuisland Hongarije actief op het hoogste niveau bij UTE Budapest en Palota RSC. Beiden kijken met veel ongeduld uit naar de start van de voorbereiding.


Cederik:
“Ik heb alle jeugdreeksen bij Melco Ieper doorlopen, voor mij voelt het dus een beetje als thuiskomen. Ik vertrok drie jaar geleden met de bedoeling een betere en completere speler te worden, en ik kijk ernaar uit om bij Ieper te tonen dat ik in die missie geslaagd ben. Mijn shot is enorm verbeterd en ik ben ook veel meer een dragende speler geworden.”

Renáta: “Omdat ik mij in de eerste plaats wou focussen op mijn integratie in België heb ik sinds eind 2018 geen competitie meer gespeeld. Ik moest eigenlijk een nieuw leven beginnen en dan liggen de prioriteiten even elders. Ik had ook geen concrete plannen om volgend seizoen te herbeginnen, maar toen kwam vanuit het niets de uitnodiging om bij Vlamvo te gaan meetrainen. Ik had onmiddellijk een goed gevoel bij de ploeg, het lijkt wel één grote familie.”

Ik neem aan dat jullie vanaf augustus nog meer dan vroeger elkaars grootste fan zullen zijn?

Cederik: “Ik zag Renáta tijdens vrije weekends al meermaals aan het werk in Hongarije, en ik moet zeggen dat zij wel een aardig stukje kan volleyballen. Voor zover ik mezelf al een kenner mag noemen natuurlijk (lacht). Ik ben dus heel benieuwd om te zien hoe ze het er bij Vlamvo van af zal brengen. Nu zal ik in elk geval supporter nummer één zijn, en zoveel mogelijk matchen meepikken.”

Renáta: “Het is een groot voordeel dat de afstand tussen Vlamertinge en Ieper heel beperkt is, en we elkaar zo regelmatig aan het werk zullen kunnen zien. Ik heb Cederik trouwens zeker niet zelf overtuigd om terug naar Ieper te komen, om hem zo dicht bij me te hebben.” (lacht)

Cederik: “Het was eigenlijk omgekeerd, want mijn beslissing om bij Ieper te tekenen, kwam eerder dan die van Renáta.” (lacht)

Welke rol speelt de liefde voor sport in jullie relatie?

Cederik: “Sport speelde zeker geen doorslaggevende rol, al is het natuurlijk mooi meegenomen dat Renáta ook zo sportminded als ikzelf is. Een heel welgekomen extra dus.”

Renáta: “Het is inderdaad zeker niet omdat Cederik ook zo sportief is dat ik voor hem gevallen ben. Het is ook niet dat ik onmiddellijk door had dat hij aan basketbal doet, Cederik is geen typische basketreus. (lacht) We begrijpen elkaar natuurlijk wel een stuk beter, zo zal het niet voor problemen zorgen dat de weekends telkens druk bezet zijn.”

Renáta, jij hebt ervaring op het hoogste niveau in Hongarije, zet je nu bewust een stap terug?

Renata: “Ik bekijk het zeker niet op die manier. Ik heb zelf anderhalf jaar niet gespeeld, het wordt voor mij dus belangrijk om zo vlug mogelijk weer mijn beste niveau te halen. Het belangrijkste voor mij is de sfeer en het groepsgevoel, en ik heb gemerkt dat dat bij Vlamvo heel sterk aanwezig is. Zelf ben ik ook een echte teamplayer, mijn winnaarsmentaliteit is één van mijn sterke punten, en ik wil mijn ervaring en kwaliteiten heel graag ten dienste stellen van de ploeg. Ik maak me enkel een beetje zorgen over de taal, ik volgde een intensieve taalcursus, maar van het Ieperse dialect begrijp ik nog niet zo veel.” (schaterlacht)

Cederik, voor jou wordt het vooral thuiskomen bij Melco?

Cederik: “Klopt, ik heb het gevoel dat dit het ideale moment is om terug te keren naar de ploeg waar ik thuis ben. Ik ken er nog zowat iedereen, en ook onze nieuwe coach Frederik Geldof ken ik van bij Gistel Oostende. De overgang was heel snel in kannen en kruiken.”

Zijn jullie in deze vreemde coronaperiode al wat aan trainen toegekomen?

Cederik: “Trainen met de bal is voorlopig niet aan de orde, we beperken ons tot wat loop – en fietstraining. Bijzonder leuk wel dat ik dat samen met Renáta kan doen, al is het vooral samen starten en daarna ons eigen tempo zoeken.”

Renáta: “Ik zal het maar toegeven dat ik je tempo totaal niet kan volgen. Dat komt vooral omdat jij veel langere benen hebt. (lacht) Naar balgevoel toe is het reikhalzend uitkijken naar de start van de trainingen.” (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier