Rembert Torhout B en C willen ook in een hogere reeks meedraaien

Voor Lukas Hoornaert is de promotie toch een verrassing. © JS
Redactie KW

Bij Rembert Torhout werden de voorbije weken in alle stilte twee promoties gevierd. Door het wegvallen van enkele ploegen in hogere reeksen mogen zowel het B-team als het C-team volgend seizoen in een hogere reeks aantreden. Een hele uitdaging voor beide ploegen.

Lukas Hoornaert (17) uit Lichtervelde die vorig jaar in derde provinciale uitkwam voor het C-team van Rembert geeft ruiterlijk toe dat de promotie een grote verrassing is. “In de reguliere competitie eindigden we pas zevende, maar door de promotieweigering van Oudenburg-Gistel en Apollo Koekelare kunnen wij alsnog een stapje hogerop zetten. Voor onze jonge ploeg is dit een unieke kans om veel bij te leren en ervaring op te doen. In de heenronde zullen we wellicht leergeld moeten betalen, maar ik ben ervan overtuigd dat we in de terugronde voldoende weerstand zullen bieden om het behoud te verzekeren.”

Gilles Ryde trekt komend seizoen naar VT Kortrijk.
Gilles Ryde trekt komend seizoen naar VT Kortrijk.© JS

Volgend seizoen zal Lukas een stapje hoger zetten en uitkomen voor de tweede ploeg van Rembert. Ook zij spelen volgend jaar in een hogere reeks. Voor Torhoutenaar Gilles Ryde (22), die vorig seizoen vaste libero was in het B-team, komt ook deze promotie eerder onverwacht. “We eindigden derde in onze reeks, maar door het verdwijnen van een team in eerste provinciale mogen we alsnog promoveren. Enkele spelers die hogerop wilden, hadden niet meer op deze promotie gerekend en beslisten onmiddellijk na de competitie om de club te verlaten. Ikzelf zoek volgend jaar mijn volleybalgeluk bij VT Kortrijk, dat in eerste divisie uitkomt. Indien ik eerder op de hoogte was geweest van deze promotie had ik wellicht getwijfeld om Rembert te verlaten. Ik heb er heel wat goede vrienden die ik volgend seizoen ongetwijfeld zal missen”, vertelt Gilles met enige spijt in de stem.

Feen nieuwe spelers

Niettegenstaande de eerder onverwachte promotie van beide ploegen is het bestuur van Rembert zeker niet van plan om veel nieuwe spelers aan te trekken. “Door enkele jeugdspelers over te hevelen naar het C-team en enkele beloftevolle volleyballers van het derde team in de B-ploeg te laten meedraaien, moeten beide teams zeker over voldoende valabele spelers beschikken”, weet Lukas Hoornaert.

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier