Rembert Torhout 2 op bezoek bij coleider Knack Roeselare C: “Klaar voor échte waardemeter”

Kris Tavernier.
Redactie KW

De jonge garde van Rembert Torhout 2 (RTH2) blijft in Promo 1 de overwinningen opstapelen. Na de verplichte rustdag, door de afgelasting van de wedstrijd tegen de buren van VKt Torhout, wonnen de jongens van coach Kris Tavernier voor de zesde keer op rij. Zaterdag wacht hen ‘de match van de waarheid’ tegen coleider Knack Roeselare C.

“Ik had gehoopt op een goede start, omdat we niet onmiddellijk tegenover de sterkste tegenstanders van de reeks stonden”, zegt Kris Tavernier. “Nu volgt, met de wedstrijden tegen Knack Roeselare, Ooivo Ooigem, Packo Zedelgem en Volley Bredene, een serieus vierluik. Als we bij het ingaan van de winterstop nog altijd aan de leiding staan, mogen we concrete ambities formuleren.”

“Mijn groep bestaat uit jongens die al vele jaren samen volleyballen”, vervolgt Tavernier. “Het is zowel op als naast het veld een hechte vriendengroep. Het is leuk om zien hoe ze zich amuseren. Die vriendschapsband zorgt ervoor dat ze tijdens de wedstrijden voor elkaar door het vuur gaan. Dat helpt serieus in mindere momenten tijdens een match.”

Ruben Dubois.
Ruben Dubois.

“De wedstrijd van komend weekend tegen Knack is voor mijn team een echte waardemeter. Knack C is een ploeg die eigenlijk al enkele jaren in de nationale reeksen thuishoort. De jongens kennen elkaar heel goed en dat maakt die partij nog specialer. Verschillende spelers van Knack speelden vroeger immers bij Rembert. Ik hoop oprecht dat corona geen spelbreker is. Dat zou jammer zijn, want we zitten in een goede flow en kijken allemaal uit naar die confrontatie. Het wordt een spannende, maar ongetwijfeld leuke wedstrijd.”

Stapje hogerop

Ook kapitein Ruben Dubois (19) kijkt reikhalzend uit naar de wedstrijd. “We weten dat het een open en spannende partij volleybal wordt. We kennen alle jongens die aan de overkant van het net zullen staan. Er komen vier spannende wedstrijden aan en we moeten, als we onze ambitie om top drie te halen willen waarmaken, zoveel mogelijk winnen.”

“Onze kleine kern is wel een serieus nadeel”, beseft de spelverdeler van Rembert 2 maar al te goed. “We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. We zien wel waar we uitkomen. Het zou hypocriet zijn om te beweren dat promotie niet ons doel is. We spelen al verschillende jaren samen met dezelfde ploeg en we voelen dat we klaar zijn voor een stapje hogerop. Voor de ontwikkeling van heel wat jongens zou het goed zijn om op nationaal niveau wat ervaring op te doen.”

“Het wordt zaterdag een dubbeltje op z’n kant, maar we gaan voluit voor de zege. Winst zou een boost zijn voor de moeilijke wedstrijden die daarna nog volgen”, besluit Dubois enthousiast.

(PD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.