Red Dragons winnen van Spanje met 1-3

Redactie KW

De Red Dragons hebben ook hun tweede match van de European Golden League gewonnen. Het nationale volleybalteam klopte Spanje met 1-3. De jongens van Muñoz moesten wel zwoegen om de drie punten op zak te steken. De laatste beurt werd een lange zenuwslopende bedoening met mooie rally’s, veel emotie en verschillende discussies. Kobe Brems van Decospan Menen stond weer in de basis. De Geluwenaar werkte een puike partij af.

Een speciale match voor bondscoach Fernando Muñoz tegen zijn landgenoten die hij vroeger nog onder zijn vleugels had. Maar nu staat hij dus op de Belgische loonlijst. Hij opteerde net als gisteren voor Kobe Brems aan de spelverdeling, maar in het middencompartiment koos hij met Colson en D’Heer voor twee nieuwe pionnen. De Spanjaarden zagen hun sterkste receptiespeler Ramon vrijdag uitvallen met een enkelblessure en was niet inzetbaar. Maar ook zonder hem schoot Spanje onder impuls van Colito het best uit de startblokken: 7-5.

Nadien zouden de Spanjaarden meer fouten laten optekenen en de Red Dragons kwamen weer op voorsprong dankzij Deroo: 8-10. En toch zouden de Red Dragons alle moeite hebben om Spanje helemaal van zich af te schudden. Na een resem opslagmissers bij 19-16 zag het er zelfs heel benard uit, maar de ingekomen Reggers zorgde met zijn blok voor de ommekeer. Deroo en Rousseaux trokken het laken naar zich toe.

Evenwichtige tweede set

In een evenwichtige tweede set kreeg Rousseaux bij 6-6 geel, door een nochtans terecht protest. De eerste kloof kwam er pas wanneer Rousseaux zijn pipe-aanval nipt buiten zag stranden. Muñoz schuilde daarop in een time-out, maar zag de bal van Colson nadien wel in het blok belanden: 16-13. Cox en Rousseaux zetten België op voorsprong (17-18), maar dan sloeg Spanje toe met drie opeenvolgende punten. Na de 21-21 ging het helemaal fout voor het team van Muñoz.

De Red Dragons kenden ook moeilijkheden in het derde spel waarin het nooit een reeksje kon maken. De Spanjaarden deden dat wel via de mokerslagen van Colito aan de opslaglijn: van 13-13 naar 16-13. Ook Spanje pakte geel omdat ze te fel tekeer gingen na een scheidsrechterlijke misser. Brems trok zich niets aan van de commotie en acete naar 18-17, Ruiz mepte zijn aanval buiten: 19-20. En weer kregen we een nagelbijter maar dit keer bleef België wel koel in de slotfase van het spel. Al was er wel een ace via de netrand nodig van Rousseaux om de set binnen te halen.

De vinnige start van de vierde beurt leidde België naar 3-6, de Spaanse reactie volgde meteen via ex-Knackspeler Fornes die zijn ploeg zelfs weer aan de leiding smashte (9-8). De twee ploegen speelden nadien nog enkele keren haasje-over: 10-11, 12-11 en 15-16. De 18-18 van Spanje ging gepaard met Belgisch protest omdat ze het weer niet eens waren met de beslissing van de ref. Het bleef een spannend en aangenaam kijkstuk in de sporthal van Tartu met een aantal beklijvende rally’s en vooral twee ploegen die beurtelings scoorden. Van 21-21 naar 29-29. België forceerde via Deroo een eerste matchbal -het stond toen al 31-30- maar de 33-35 kegelde Spanje buiten. Maar de spelers zagen het anders. Het leidde tot een Spaanse furie van Trinidad en co. maar de overwinning ging wel naar de Red Dragons.

Morgen om 18u Belgische tijd staan de Red Dragons in de slotmatch van dit openingstoernooi oog in oog met het gastland Estland.

Spanje: Trinidad 1(Lorente), Rodriguez 3, Ruiz 13(Gimeno 8), Colito 27, Iribarne 16, Fornes 7(Vigil 1). Libero: Ruiz Posadas.

België: Brems 1(Reggers 1), Deroo 24, Colson 10, Cox 19(Mc Cluskey), Rousseaux 16, D’Heer 3(Van de Velde 7). Libero: Deroey.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier