Red Dragons U17 strijden om Europese titel

Red Dragons U17 © Top Volley Belgium

Na de verliesmatch tegen Italië maar de gehoopte winst van Rusland tegen Wit-Rusland mochten onze Young Red Dragons vandaag aantreden in de halve finale van het EK tegen Bulgarije.

Op de rustdag mochten de Belgen voor de eerste keer trainen in de grote zaal waar de matchen van deze laatste fase worden gespeeld. België was zeer geconcentreerd en kon de match binnenhalen met een duidelijke 0-3. Een schitterende prestatie waardoor de Young Red Dragons morgen de finale van het EK voor jongens onder 17 jaar spelen!

Blijven vechten

Dankzij goed opslagwerk in de eerste set kon België de aanval van Bulgarije voor een groot deel uitschakelen en goed verdedigend werk leveren. Dit resulteerde in een vroege voorsprong. Deze kon via mooie aanvallen aan Belgische kant behouden worden tot het einde (22-25).

In de tweede set startte Bulgarije beter en ging het heel lang gelijk op. Op sommige momenten kon Bulgarije zelfs een kleine voorsprong uitbouwen. Maar onze Young Red Dragons bleven verder vechten en de opdrachten uitvoeren zoals gevraagd door coach De Boeck. Dankzij perfect uitgevoerde opslagen en aanvallen kon België opnieuw langszij komen en daarna zelfs over Bulgarije gaan (21-25).

Na deze 0-2 achterstand leek de veer bij Bulgarije gebroken. België kon vrij snel een voorsprong uitbouwen via mooie aanvals- en blokacties. De Young Red Dragons bleven zeer geconcentreerd spelen en kon hierdoor de voorsprong behouden. België kon de finale ruiken en bleef er vol voor gaan, zodat de 0-3 op het bord kwam.

De Young Red Dragons, met drie West-Vlamingen, Seppe Rotty (Torhout), Wandglin Vanhove (Oostende) en Thiemen Ocket (Wingene) in hun rangen, mogen morgen vrijdag strijden om de Europese titel vanaf 18.30 uur! Voor de tegenstander is het nog even wachten op de uitslag van de match tussen Turkije en Italië.

Bulgarije – België: 0-3: 22-25, 21-25, 18-25

Speelde voor België: Mc Cluskey (3), Plaskie (8), Vanhelmont (19), Peeters (15), Rotty (8), Van Elsen (8). Libero: Perin. Kwam in: Vanhove.