Red Dragons te sterk voor gastland Letland

© MPM
© MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

België is het tweede toernooi in de European Golden League in Letland gestart met een 1-3-zege tegen het gastland. Setstanden waren 28-30, 23-25, 25-19 en 16-25. Kobe Brems (Decospan Menen) en Mathijs Desmet (Knack Roeselare) startten in de basis. Torhoutenaar Seppe Rotty viel even in tijdens het derde spel.

Zonder sterkhouder en kapitein Sam Deroo leek België voor een moeilijk karwei te staan in het tweede toernooi. De Letten hadden vorige week al een sterke indruk nagelaten en ook dit keer leken de beste papieren voor de thuisploeg toen ze op 17-15 kwamen.

Vier setballen weggewerkt

De Red Dragons probeerden via Cox en Rousseaux nog te reageren maar het waren de Letten die maar liefst vier setballen afdwongen. België neutraliseerde ze allemaal en Rousseaux blokte de 28-29 op de bordjes. Nadien maakte Knackspeler Desmet een ace.

België domineerde de tweede set met opnieuw een opvallende rol voor Tomas Rousseaux die zeven punten zou maken in dat spel. Dat was ook nodig want de blokwerking draaide voor geen meter. Daardoor kwamen Cox en co na de riante 17-22-voorsprong alsnog in de problemen.

Setverlies

De Letten vonden nog de aansluiting bij 23-24 en nadien volgde een uitstekende rally. Rousseaux kreeg zijn eerste drie aanvallende pogingen niet tegen het parket maar de vierde bal van Brems naar Rousseaux was wel prijs.

In set drie kregen de jongens van bondscoach Munoz het lastig omdat de Letten vaak scoorden via het blok. Ook de poging van Desmet bij 14-11 strandde in de thuismuur. Dankzij een netfout kwam België nog even piepen bij 17-15, daarna liep Letland definitief weg.

Zaterdag tegen Estland

Van de Velde liet zich in het vierde bedrijf opmerken met een blok en een ace. De vroege voorsprong gaf België vleugels terwijl de Letten zich in de frustraties smashten. Rousseaux was weer goed voor een offensieve 6 op 8 maar het was wel kapitein Jolan Cox die het matchpunt achter zijn naam mocht schrijven.

Zaterdagavond om 18 uur nemen de Red Dragons het op tegen Estland, de enige ploeg die België vorige week niet kon kloppen.

Letland: Skruders 5, Ozolins 13, Svans 9, Dardzans 17(Jansons), Smits 18(Buivids) (Platacs) (Medenis), Freimanis 9. Libero: Ivanovs.

België: Brems (Reggers), Rousseaux 23, Colson 6, Cox 18(Mc Cluskey), Desmet 13(Rotty), Van de Velde 11. Libero: Deroey.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.