Red Dragons redden de eer tegen Zuid-Korea

© (MPM)
Redactie KW

België keert dan toch met een overwinning tegen Zuid-Korea in de valies terug van het olympisch kwalificatietoernooi. De jongens van Brecht Van Kerckhove speelden een zeer degelijke match en wonnen dan ook met 0-3 (25-27, 21-25 en 24-26).

De Verenigde Staten verzekerden zich van een plekje op de OS in Tokio na een 3-1-zege tegen gastland Nederland. Voor België stond tegen Zuid-Korea alleen nog de eer op het spel. Van Kerckhove voerde één wissel door: Tuerlinckx nam de hoofdaanval voor zijn rekening in plaats van Van den Dries. Deroo nam zijn Dragons in de beginfase op sleeptouw met een handvol punten, ook de 8-11 kwam op zijn naam. Tijd voor een Koreaanse time-out. Van Kerckhove zal het graag opgemerkt hebben dat zijn team nadien gewoon bleef doorrazen met Deroo als opvallendste figuur. Ook het blok bij 15-20 was er eentje van de kapitein. Maar dan sloop er toch weer afval in het Belgische spel. Wanneer Heo de hamer ook nog eens bovenhaalde aan de opslaglijn was alles opeens te herdoen voor de roodhemden: 23-23. Gelukkig zette Van de Velde in de slotfase de puntjes op de i met een middenaanval uit het boekje, Jung sloeg de setbal wild buiten.

Een verloren challenge duwde België direct in de achtervolging (3-1), Van de Voorde blokte de gelijkmaker al even snel op de bordjes (4-4) en D’Hulst zorgde ook al via een blok voor een eerste kloof: 5-7. Een uitgekookte Deroo zou die nog verder uitdiepen tot 8-11. Korea even oppeuzelen denk je dan, maar dat was buiten de Aziaten gerekend die bleven vechten, aanklampen en bij 13-13 zelfs weer gelijk stelden. De Red Dragons bleven met de kopjes naar boven spelen, wisselden de rollen weer om en pakten na bij momenten mooi volleybal ook de tweede beurt.

Veel foutjes aan weerszijden ontsierden de start van set drie waarin de Red Dragons wel met een minimale voorsprong richting eerste technische time-out doken. Na de 8-11 van Verhees volgde een korte verslapping, Rousseaux blokte iedereen weer wakker (10-13). Deroo had nog genoeg energie in het lijf om er 15-18 van te maken maar de Koreanen keerden op kousenvoeten terug: 18-18. Heo kwam bij 21-23 niet tot scoren bij de Koreanen, de Red Dragons misten nadien ook de kans om definitief afstand te nemen. Het bleek echter uitstel van executie.

Maandag komen de spelers in principe nog even samen in het EVC voor een nabespreking van dit toernooi. Daarna volgt een weekje rust om vervolgens aan de voorbereiding op het EK in eigen land te starten.

België: D’Hulst, Deroo, Verhees, Tuerlinckx, Rousseaux, Van de Voorde. Libero’s: Verstraete en Stuer. Kwamen in: Van de Velde, Valkiers, Van den Dries.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier