Red Dragons recupereren geblesseerden

(archiefbeeld) © belga
Redactie KW

Ook de tweede oefenmatch van de Red Dragons tegen Italië werd niet gewonnen. De wedstrijd eindigde opnieuw op 3-0.

Dat Italië, nummer drie op de wereldranglijst, een straffe ploeg heeft, hoeft geen introductie. Het sterrenteam acteerde de hele tijd op een zeer hoog niveau. Maar in de derde set was het verschil tussen beide landen eerder klein. Na 23-23 in de slotset, kwam Giannelli aan de opslag en met twee bommen, serveerde hij het thuisland naar een nieuwe 3-0. Bij de Belgen speelde Grobelny een sterk duel met aandacht voor receptie en aanval.

Een lichtpunt bij de Red Dragons was vooral de evolutie van de blessures. Alleen Baetens werd nog gespaard, nadat hij de dag voordien uitviel met een enkelblessure. Sam Deroo lijkt gerecupereerd. Vooraf was het plan hem gedurende twee sets te testen, maar uiteindelijk speelde de Belgische kapitein de hele match. Net als Bram Van Den Dries trouwens, die de eerste match niet speelde omwille van een pijnlijke duim. Hij scoorde de meeste Belgische punten.

Sets: 25-20; 25-18; 25-23

België: Van Den Dries 13, Deroo 10, D’Hulst, Verhees 2, Van de Voorde 2, Grobelny 7; libero: Stuer en Verstraete. Kwamen in: Tuerlinckx 1, Van de Velde 1, Valkiers, Verhanneman 4, Rousseaux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier