Red Dragons laten wereldkampioen Polen wankelen

De Red Dragons eindigen als achtste in de wereldgroep en daarmee kunnen ze terugblikken op een zeer geslaagde campagne. © MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

België heeft wereldkampioen Polen in de laatste wedstrijd van de World League niet kunnen kloppen. Het pakte wel uit met mooi volleybal en het liet de Polen zelfs even wankelen.

Het werd 2-3 met als setstanden: 25-19, 23-25, 22-25 en 13-15. De Red Dragons eindigen als achtste in de wereldgroep en daarmee kunnen ze terugblikken op een zeer geslaagde campagne. Stijn D’Hulst (Knack) kreeg speelkansen van de bondscoach. Baeyens gaf het vertrouwen aan dezelfde spelers die Brazilië een dag eerder tot het uiterste dreven. Verhees zat net als gisteren meteen goed in de match. Een smash en een sluitend blok zette de draken op 12-9. De Belgen lieten bij momenten fraai volleybal zien: Rousseaux en Deroo pikten hun puntjes mee, Polen kreeg de kloof maar niet gedicht. Van Walle serveerde zijn ploeg naar 20-17, de reactie van de Polen was aan de magere kant.

De wereldkampioen kwam met andere intenties aan de opslag van het tweede spel, al zette van Walle de 4-6-achterstand nog om in 13-12. Aanvallend moest België nadien de rol lossen. Deroo kwam minder tot scoren, de Poolse kapitein had daar minder moeite mee. Stijn D’Hulst kwam tussen de lijnen bij 17-21 en Van de Voorde blokte naar 23-24. de Poolse time-out zorgde voor de juiste zuurstof.

Lucky ace brengt Polen even aan het twijfelen

In set drie grepen de Polen Deroo en zijn makkers meteen bij de keel. Na een minder moment van de kapitein bedroeg de achterstand al vier eenheden. Deroo nam nadien zelf het heft in handen en beende Polen weer bij (11-11). Maar dan zou de wereldkampioen weer een versnelling hoger schakelen. een lucky ace van Klinkenberg bracht Polen nog heel even aan het twijfelen (22-24).

België demonstreerde zowaar in het vierde bedrijf. De glansrol was weggelegd voor invaller François Lecat die vanuit alle hoeken wist te scoren. De youngster liet de voorbije weken ook al een positieve indruk na. de toekomst van de Red Dragons lijkt verzekerd. de Waal speelde niet alleen goed, het leverde zijn team ook vlotte setwinst op. Via 16-13 en 21-15 huppelden de Red Dragons naar de 2-2. Een punt tegen de wereldkampioen was al een feit.

In de tiebreak werd de sportlogica weer gerespecteerd. Polen nam snel een geruststellende voorsprong (2-6) en kon nadien rustig controleren. Al werd het nog even warm bij 13-14. De succesvolle World League van de Red Dragons zit erop. De volleybalmannen kunnen een maandje met vakantie om daarna te starten aan de EK-kwalificatiecampagne.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten