Red Dragons kunnen ook slotwedstrijd tegen Servië niet winnen, Baeyens stopt eind 2016

Redactie KW

De Belgische nationale mannenvolleyploeg heeft in Berlijn zijn laatste groepswedstrijd op het olympisch kwalificatietornooi met 3-1 verloren van Servië.

Beide ploegen wisten voor de start van de wedstrijd al dat ze komende zomer niet mogen deelnemen aan de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De Red Dragons verspeelden donderdag al hun laatste waterkans, door in hun tweede groepswedstrijd met 3-0 onderuit te gaan tegen wereldkampioen Polen (CEV 4). In hun eerste wedstrijd hadden ze dinsdag al een 3-0 nederlaag geleden tegen gastland Duitsland (CEV 4).

De tweede set tegen Servië was dus de enige set die de troepen van bondscoach Dominique Baeyens in Berlijn konden winnen, te weinig om aanspraak te kunnen maken op olympische kwalificatie. Tegen Servië zat er meer in, maar op het einde van vierde set, waarin de Belgen met 13-18 aan de leiding stonden, ging de foutenlast weer omhoog waarna de Serviërs het konden afmaken. Mogelijk een gebrek aan ervaring bij de jonge selectie.

Polen en Duitsland zijn sinds donderdag allebei zeker van hun stek in de halve finales en strijden vrijdagavond om de winst in groep A.

België speelde met Deroo, Van de Voorde, Van Walle, Baetens, Verhees, Valkiers. Libero: Ribbens. Kwamen in: Rousseaux, D’Hulst, Deroey, Klinkenberg, Coolman. Setstanden waren 25-19, 21-25, 25-21 en 25-21.

Dominique Baeyens stopt eind 2016 als bondscoach

Dominique Baeyens heeft na de wedstrijd zijn spelers en staf ingelicht dat hij eind 2016 stopt als bondscoach van de Red Dragons. Hij zal de nationale mannenvolleybalploeg nog wel coachen tijdens de World League deze zomer en in september tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2017. Baeyens nam deze beslissing al enkele maanden geleden omwille van persoonlijke redenen. Hij is sinds maart 2012 trainer van de Red Dragons.

(Belga/FJA – Foto CEV.lu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier