Red Dragons kloppen Bulgarije in Skopje

© (Foto MPM)
Redactie KW

De nationale volleybalmannen hebben vrijdagavond in Macedonië Bulgarije in een vriendschappelijk toernooi geklopt met 3-1 (18-25, 25-21, 25-15 en 25-18). De West-Vlamingen bleven in de huppelhoek.

Stijn D’Hulst reisde niet mee met de Red Dragons omwille van familiale redenen. Matthijs Verhanneman maakt op eigen vraag geen deel meer uit van de kern. Zijn ontgoocheling na het mislukte olympisch kwalificatietoernooi was te groot. De West-Vlamingen Pieter Coolman, vervanger voor de geblesseerde Pieter Verhees en libero Tim Verstraete kwamen niet in actie. Ook Roeselarespeler Hendrik Tuerlinckx bleef aan de bank gekluisterd.

De Red Dragons begonnen aarzelend aan het toernooi tegen de Bulgaren in Skopje. Receptioneel klopte het plaatje niet en daardoor kon setter Valkiers zijn aanvallers niet altijd naar behoren bereiken. Ondanks een slechte start behield coach Van Kerckhove het vertrouwen in zijn zelfde spelers die het vanaf de tweede beurt veel beter deden. Er was een hoofdrol weggelegd voor Sam Deroo die 19 punten scoorde, drie meer dan hoofdaanvaller Bram Van den Dries. Ex-Knackspeler Arno Van de Velde mocht ook meermaals aan het feest. De boomlange middenman maakte 10 aanvallende punten en scoorde daarenboven drie blokpunten.

Dankzij de overwinning mogen de Belgen zaterdag aan de bak tegen Oekraïne dat gastland Macedonië klopte. De winnaar van dat duel wint het toernooi. De wedstrijden kaderen in de voorbereiding van de Red Dragons op het EK dat vanaf midden september start in eigen land.

België: Valkiers 3, Deroo 19, Van de Velde 13, Van den Dries, 16, Rousseaux 7, Van de Voorde 6. Libero: Stuer.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier