Red Dragons hebben ticket voor olympisch kwalificatietoernooi beet

© BELGA
Redactie KW

De Red Dragons mogen deelnemen aan het Europese kwalificatietoernooi (5-10 januari 2016) voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro, zo meldde de Europese volleybalfederatie (CEV) dinsdag op zijn website.

Dat hebben de nationale volleybalmannen te danken aan hun negende plaats op de nieuwe Europese ranglijst.

De Red Dragons moesten vorige week in de play-offs voor de kwartfinales op het EK volleybal in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het onderspit delven tegen Duitsland (3-0). De troepen van coach Dominique Baeyens sloten hun campagne in Sofia af op de negende stek. Op de recentste Europese ranglijst van de CEV klimt België van plaats tien naar negen, waardoor ze zich in extremis nog plaatsen voor het kwalificatietoernooi van de Europese volleybalfederatie in het Duitse Berlijn tussen 5 en 10 januari 2016.

Daarin nemen de Red Dragons het op tegen olympisch kampioen Rusland (CEV 1), Bulgarije (CEV 3), gastland Duitsland (CEV 4) van bondscoach Vital Heynen, wereldkampioen Polen (CEV 4), Servië (CEV 6), kersvers Europees kampioen Frankrijk (CEV 7) en Finland (CEV 8). De verschillende federaties moeten hun deelname aan het toernooi voor vrijdag 23 oktober bevestigen. Enkel de winnaar kan zijn ticket naar Rio al boeken. De nummers twee en drie mogen zich via een internationaal kwalificatietoernooi in Japan (mei/juni) alsnog proberen te plaatsen. Italië (CEV 2) was eerder al zeker van deelname aan de Olympische Spelen.

Op 31 oktober worden de acht deelnemende landen op basis van de CEV-ranking in twee poules ingedeeld. De loting vindt plaats in Luxemburg.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier