Red Dragons grijpen ook naast het brons

De Belgen hadden zaterdag al naast de hoofdprijs gegrepen na teleurstellend verlies tegen Oekraïne met 3-0.© MPM
De Belgen hadden zaterdag al naast de hoofdprijs gegrepen na teleurstellend verlies tegen Oekraïne met 3-0.© MPM
Redactie KW

De European Golden League is op een sisser uitgedraaid voor de nationale volleybalmannen. Na kansloos 3-0-verlies tegen Oekraïne, gingen ze nu ook tegen Estland de boot in met 0-3 (22-25, 19-25 en 19-25). De Red Dragons eindigen de Final 4 in SC Lange Munte op de laatste plaats.

De Belgen hadden zaterdag al naast de hoofdprijs gegrepen na teleurstellend verlies tegen Oekraïne met 3-0. De match voor de derde plaats was zonder kapitein Sam Deroo die met een rugblessure aan de kant bleef. Zijn vervanger was Knackspeler Mathijs Desmet die direct vaak in het spel betrokken was. België moest wel achtervolgen (6-10) maar zette de inhaalbeweging succesvol in en stelde gelijk: 17-17. Helemaal aan het eind van de set nam Estland het heft weer in handen.

De bezoekers gingen ook na de kampwissel door op hun elan en dwongen Muñoz bij 5-9 al in een time-out maar de Spanjaard kreeg de schwung er maar niet in bij z’n spelers: 8-13 en bij 9-14 riep hij z’n troepen weer naar de kant. De toestand zou er niet op verbeteren want Venno serveerde naar 9-17. Het sein voor de bondscoach om Brems en Tuerlinckx in te brengen voor D’Hulst en Cox. Het duo pompte enthousiasme in de ploeg maar dat volstond niet om de achterstand uit te wissen.

Brems en Tuerlinckx startten in de derde set in de basis maar de Belgen geraakten maar niet uit de malaise: 10-14. Er werd nog een poging gedaan om terug te knokken maar Estland hield al bij al makkelijk stand.

De European Golden League is na een zeer matige campagne voorbij en voor de spelers is het nu aftellen naar het EK dat begin september start. De Belgen staan voor een zware opdracht aangezien ze in een loodzware poule terechtkomen met onder meer Polen, Servië en Oekraïne. Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden als ze op dat EK een rol van betekenis willen spelen.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier