Red Dragons grijpen net naast medaille

Stijn D'Hulst. © a-Bart
Redactie KW

De Red Dragons zijn er niet in geslaagd de bronzen medaille te veroveren. België verloor de kleine finale van het EK volleybal tegen Servië na vijf sets.

De Dragons konden in de eerste set geen vuist maken tegen Servië, en verloren met 25-17. Maar in de tweede set rechtten de Belgen de rug, en trokken ze met 22-25 aan het langste eind. De Dragons gingen op hetzelfde elan door, en toonden zich ook in set drie de sterkste (19-25). De Serviërs gaven zich echter niet gewonnen en sleepten in de vierde set (25-22) de 2-2 uit de brand. In de beslissinde vijfde set kalmpte België nog aan, maar was het Servië dat de wedstrijd in zijn voordeel besliste (15-12).

Als de Dragons de troostfinale gewonnen hadden, was dat hun allereerste medaille ooit op een groot toernooi geweest. Toch is ook deze vierde plek veruit het beste Belgische EK-resultaat.

België kroonde zich in de eerste ronde van het EK tot winnaar van zijn poule. De Red Dragons boekten in groep D overwinningen tegen titelhouder Frankrijk, Turkije en Nederland. Nadien ging in de kwartfinales zesvoudig Europees kampioen Italië met 3-0 voor de bijl, maar in de halve finales botsten de Belgen op het sterke Rusland.

Stijn D’Hulst (Kortrijk) was de enige West-Vlaming in de selectie. Ook de Knackspelers Arno Van de Velde en Ruben Van Hirtum maakten deel uit van de selectie, net als Knacks assistent-coach Steven Vanmedegael en speler Tomas Rousseaux (zoon van Knack-coach Emile Rousseaux).

Later op de avond strijden Duitsland en Rusland om het goud.

(Belga/MC)

België – Servië 2-3

Setstanden: 17-25, 25-22, 25-19, 22-25, 12-15

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier