https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Red Dragons grijpen naast poulewinst ondanks zege tegen Spanje

Redactie KW

In de European Golden League hebben de Red Dragons zich niet naar groepswinst kunnen volleyballen. Ze verloren het cruciale duel tegen Estland met 1-3 (25-20, 26-28, 30-32, 26-28). Maar omdat België de Final Four organiseert in Kortrijk mogen de Red Dragons op 19 en 20 juni toch nog meestrijden voor de eindwinst.

De Belgen hadden vorige week al nipt verloren van Estland en dit keer werd het weer een dubbeltje op zijn kant. Kobe Brems van Decospan VT Menen haalde de eerse set nog binnen via een ace maar nadien kwamen de Esten beter in het spel. Elk spelletje dat volgde werd een regelrechte thriller. België kreeg nog setballen maar verzuimde die telkens af te maken. Estland bleef op de juiste momenten wel koelbloedig en pakt zo de poulewinst.

In de slotmatch tegen Spanje voerde de bondscoach nog wat veranderingen door en zo stond een piepjonge ploeg tussen de lijnen. Ook de nieuwe speler van Menen, Lou Kindt, mocht zich tijdens de openingsset bewijzen. Mathijs Desmet, tegen Estland goed voor maar liefst 22 punten, startte weer in de basis. Ook voor de 17-jarige Ferre Reggers was een plekje op het parket voorzien.

Ondanks de onuitgegeven ploeg snelden de Belgen naar 2-0 in sets. En daar had Knackspeler Desmet een belangrijk aandeel in. In het derde spel hadden Cox en zijn maats het lastiger maar na een handvol setballen was het dan toch raak. België mag ondanks het missen van de eerste plaats terugblikken op een geslaagd toernooi waarin de vele jonge spelers hun kansen grepen. De toekomst van de nationale volleybalmannen ziet er dus goed uit.

Op 19 en 20 juni speelt België als organisator de Final Four (in Kortrijk) van de European Golden League en daarin nemen ze het op tegen Oekraïne, Turkije en Estland. De bondscoach zal dan weer kunnen rekenen op Sam Deroo en misschien geraakt setter Stijn D’Hulst in zijn achtertuin wel net op tijd weer wedstrijdfit om België aan de eindzege te helpen.

(MPM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten