Red Dragons en Yellow Tigers kennen hun tegenstanders voor de WK-kwalificaties

© BELGA
Redactie KW

In Luxemburg werd woensdag geloot voor de samenstelling van de reeksen voor de WK-kwalificatietoernooien in mei en juni 2017.

Het WK zelf wordt in 2018 georganiseerd in Japan (vrouwen) en Italië en Bulgarije (mannen).

Zowel de Red Dragons als de Yellow Tigers beschikken over behoorlijke kwalificatiekansen. Bij de mannen lijkt alleen organisator Slovenië een zware klip, die moet omzeild worden, al werd van deze ploeg nog gewonnen op het recente EK in Bulgarije, waarna Slovenië zich plaatste voor de finale.

De Yellow Tigers krijgen de Italiaanse vrouwen als zwaarste tegenstander in hun poule, maar zij genieten het voordeel dat ze gastland zijn. Tussen 30 mei en 4 juni organiseert België immers in De Lange Munte in Kortrijk.

RED DRAGONS

Poule C: Slovenië (organisator), België, Portugal, Letland, Israël, Georgië.

Toernooi van 23 tot 28 mei 2017. De winnaar van deze poule (en van 5 andere poules) gaat rechtstreeks naar het WK. De tweedes van elke poule spelen van 15 tot 20 augustus een toernooi, waarbij alleen de winnaar zich eveneens plaatst. Italië, Bulgarije (organisatoren) en Polen (uittredend WK) zijn al eerder zeker van hun plaats.

YELLOW TIGERS

Poule D: België (organisator in Kortrijk), Italië, Wit-Rusland, Spanje, Letland, Bosnië/Herzegovina.

Toernooi van 30 mei tot 4 juni 2017. De winnaar van deze poule (en van 5 andere poules) gaat rechtstreeks naar het WK. De tweedes van elke poule spelen van 22 tot 27 augustus een toernooi voor twee bijkomende WK-plaatsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier