Red Dragons eindigen Golden European League in mineur

Redactie KW

De Belgische nationale volleybalmannen hebben zich niet kunnen plaatsen voor de Final 4 van de Golden European League. Ze verloren in Kortrijk verrassend met 0-3 van Zweden en omdat Estland de volle buit pakte tegen Slovakije, moeten de Red Dragons zich tevreden stellen met de tweede plek in de poule.

Anastasi kon wat experimenteren met zijn ploeg omdat de kaarten voor de partij al geschud waren en hij gunde een paar jongens die de voorbije weken vaak op de bank moesten zitten speelgelegenheid. Valkiers, Klinkenberg, Cox en Ribbens kwamen in de ploeg. Roeselare-speler Van de Velde behield gewoon zijn plaats, net als ex-Knackspeler Sam Deroo.

0-1 voor Zweden

België leek snel af te rekenen met de tegenstander en het snelde in luttele minuten naar 7-1. Toxh keerde Zweden al bijna even rap terug. Een outsmash van Cox stond gelijk aan 13-12. Hij bekocht zijn misser met een invalbeurt. Zweden kwam alsmaar nadrukkelijker opzetten en kwam bij 20-20 zelfs helemaal langszij. Gustavsson toonde zich in de slotfase de beste en zette zijn ploeg op 0-1 (22-25).

België zat helemaal niet in zijn element, Zweden profiteerde optimaal. Het werd wel heel stil in Lange Munte toen van Walle hopeloos buiten smashte bij 4-10. Ook Deroo kon niets meer aan de achterstand toen. Anastasi dropte Lowie Stuer (volgend jaar bij Menen aan de slag) en Lecat nog in de ploeg. Er stond echter geen maat meer op bezoeker Gustavsson: 15-25 en zowaar 0-2. De Red Dragons scoorden maar aan 24% in set twee terwijl de bezoekers aan 65% geraakten.

Martelgang gaat verder

De martelgang ging gewoon verder in het derde bedrijf waarin België niet meer in staat was om de 6-14 ongedaan te maken. Zweden dartelde via 19-25 naar een onverhoopte 0-3.

Voor de Red Dragons zit het eerste deel van de zomercampagne er al op. Omdat ze geen Final 4 spelen, kunnen ze van wat extra vakantie genieten. Vanaf augustus start de voorbereiding op het WK dat midden september doorgaat in Italië en in Bulgarije.

Coach Anastasi zal dan opnieuw een beroep kunnen doen op sterkhouders als Verhees, Van de Voorde en Rousseaux.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier