Red Dragon Matthias Valkiers vangt blessure Yves Kruyner op bij Prefaxis Menen

© BELGA
Redactie KW

Na een jaar Turkije keert Matthias Valkiers terug naar de Belgische competitie.

De 25-jarige spelverdeler (1m94) is nog maar net terug van het EK in Bulgarije en maakt vandaag al kennis met zijn nieuwe ploegmaats. Tijdens de oefenwedstrijd in Asse-Lennik van donderdagmiddag is hij een eerste keer in Menen-outfit te zien.

Nu Yves Kruyner voor een lange revalidatie staat, moest Prefaxis Menen noodgedwongen op zoek naar versterking aan de pas. De jonge Menenaar Lars Maddens deed het verre van slecht tijdens de afgelopen oefenwedstrijden, maar de sportieve cel en het bestuur kozen er toch voor op veilig te spelen. Met Valkiers komt een ervaren setter naar Menen die de ambities van de grensploeg moet helpen waarmaken.

Valkiers is bij het Belgische publiek vooral bekend van zijn periode bij Maaseik. Sinds dit jaar krijgt hij ook volop speelkansen bij de nationale ploeg. Zo noemde bondscoach Baeyens hem een van de revelaties tijdens de World League begin juli en ook tijdens het EK loodste hij de Red Dragons vlot naar de 1/8 finale. Na een enkelblessure deze zomer zat Matthias echter nog zonder club. Een buitenkans voor Prefaxis Menen dat op deze manier een waardige stand-in voor Kruyner heeft gevonden.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier