Reacties na Optima Lendelede – Marke-Webis

Hans Vanooteghem van Optima Lendelede. © Foto MPM
Redactie KW

Optima Lendelede versloeg Marke-Webis nadat het een 0-2-achterstand ophaalde. Hans Vanooteghem (Optima Lendelede) en Gilles Vandecaveye (Marke-Webis) reageerden na afloop.

De setter van Lendelede toonde zich na de match zeer tevreden over de prestatie van zijn team. “We moesten niet super spelen om te winnen”, vond Vanooteghem. “Wij kenden amper zware dalen en haalden altijd een constant niveau. Al vond ik dat er af en toe wel paniek in ons spel sloop. Van zodra we ons meer gingen amuseren, draaide het weer beter.”

Lendelede verloor de eerste set en dat ging gepaard met fel protest bij Vanooteghem en zijn ploegmaats. “Marke-Webis maakt op een cruciale fase een toetsfout. Wanneer ik verhaal ging halen bij de ref kreeg ik als antwoord dat hij 30 procent van mijn toetsen zou moeten affluiten als hij deze van Marke-Webis ook als fout beoordeelde. Ik voelde mij persoonlijk gepakt, dat was er gewoon over. Als scheidsrechter moet je je altijd neutraal opstellen.”

“Het belangrijkste dat wij toch nog wonnen want de beker is al altijd een prioriteit geweest, zeker na onze slechte start in de competitie. Nu we 6 op 6 haalden doen we ook meer mee met de subtop. In die zin wordt de match tegen Zoersel in de Liga B opeens ook zeer belangrijk.”

Gilles Vandecaveye van Marke-Webis.
Gilles Vandecaveye van Marke-Webis.© Foto MPM

De kapitein van Marke-Webis baalde na afloop als een stekker. De reactie van Gilles Vandecaveye sprak dan ook boekdelen. “Of ik ontgoocheld ben?”, herhaalde de aanvaller de vraag. “Zeg maar extreem ontgoocheld. We komen 0-2 voor en hadden in elke set kansen, op uitzondering van de tiebreak. Jammer dat we die voorsprong niet konden verzilveren. We maakten beurtelings te veel fouten en op een gegeven moment viel onze servicedruk volledig weg. Zelf haalde ik ook geen constant niveau”, was Gilles kritisch voor zichzelf. “Bij Lendelede daarentegen konden we wel stabiliteit waarnemen.”

“Eigenlijk is het best jammer dat we Lendelede al in die fase van de beker troffen, het was een finale avant la lettre. Maar aan ons om alles weer te zetten op de competitie waarin we vooral thuis al steken lieten vallen. Met de komst van Puurs zondag hebben we een uitgelezen kans om dat goed te maken. Ik hoop alleen dat we niet nonchalant gaan acteren, zoals dat in sommige andere matchen het geval was. We gaan goed rusten zodat we zondagavond klaar zijn om een ploeg die lager gerangschikt staat, te kloppen.” (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier