Prefaxis trakteert Asse-Lennik op nieuwe pandoering

Redactie KW

Net als in de heenronde van de play-offs heeft Menen de tegenstander Asse-Lennik met lege handen achtergelaten. In het Molenbos werd het 0-3 met 26-28, 23-25 en 20-25 als setstanden. De grensploeg herovert zo zijn derde plaats.

Deze editie van de play-offs – met de meest verrassende en uiteenlopende resultaten – kan gerust al als knotsgek bestempeld worden. Menen had op de openingsspeeldag al de toon gezet door de tot dan toe trotse leider Asse-Lennik een 3-0-hak te zetten. Al had het niet verwacht dat het die stunt zou herhalen in het hol van de leeuw. Die leeuw leek weer stevig op de poten te staan na de al even sensationele 0-3-winst bij Roeselare zondag. Menen van zijn kant had kansloos moeten toekijken hoe Maaseik zijn favorietenrol nog wat kracht bijzette met een ijzersterke prestatie in de Vauban.

De ploeg van Juricic begon tegen Lennik niet met het mes tussen de tanden en zag de thuisploeg zo een kleine voorsprong nemen. Overbeeke zorgde voor de punten bij Asse-Lennik, maar ook Kvalen bewees aan de overkant van het net zijn waarde. Aan de tweede technische time-out klom zijn team op voorsprong en vanaf dan zou het een nagelbijtertje worden. De 26-28 werd dan ook gevierd alsof er al punten binnen waren.

Prefaxis trakteert Asse-Lennik op nieuwe pandoering

Het zou pas uitstel betekenen voor Sinnesael en vrienden. De vroege 2-5 zette Prefaxis op het juiste spoor. Wanneer Ver Eecke -weer o zo belangrijk in receptie en in aanval – ook op de trein sprong, kon Asse-Lennik niet anders dan gefrustreerd toekijken. Dat resulteerde in een rode kaart voor de anders zo rustige Martijn Colson die de netfout op setpunt betwistte. Menen mocht dus met een bonuspunt starten aan het laatste spel en toch liet het de Vlaams-Brabanders eerst nog op voorsprong klimmen. Na de tweede technische time-out kantelde het spel weer in het voordeel van Menen. Lemay pakte recepties als in zijn beste jaren, Smit (73%) en Ver Eecke (62%) waren bij de pinken om de klus aanvallend te klaren. Ook de 12 Meense blokpunten tegenover 3 thuismuurtjes deden de eindafrekening in het voordeel van de grensjongens tuimelen.

Prefaxis pakt zo 6 op 6 tegen de winnaar van de reguliere competitie en wipt zo weer over Antwerpen en Asse-Lennik naar de derde stek. Zaterdag kan het die mooie podiumplaats veiligstellen als het thuis wint van Roeselare, de ploeg die al zeker is van de titelfinales, maar die op dit moment nog niet bulkt van het vertrouwen.

(MPM – Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier