Prefaxis Menen ziet sterkhouder vertrekken

Redactie KW

Frédéric Barais vertrekt naar Franse leider Poitiers.

Frédéric Barais vertrekt naar Franse leider Poitiers Wintermercato in het Belgische volleybal, het is een zeldzaam fenomeen. Toch krijgt Menen er dit seizoen mee te maken. Na het uitvallen van twee receptie-hoekspelers zag het Franse Stade Poitevin Volley-Beach, beter gekend als Poitiers, zich genoodzaakt versterking te zoeken. Hun oog viel al snel op de Franse aanvaller Frédéric Barais die sinds september uitkwam voor Prefaxis.

Fred kwam in het tussenseizoen over van Saint-Nazaire en speelde daarvoor vijf seizoenen voor Sète in de Franse Pro A. Hij zag in de overstap naar de huidige leider in de Franse competitie een grote kans om zijn carrière naar een hoger niveau te tillen.

Na onderhandelingen over de fraaie afkoopvergoeding en administratieve afhandeling zijn alle partijen tot een overeenkomst gekomen. Frédéric verlaat de club met onmiddellijke ingang om zo snel mogelijk aan te treden voor zijn nieuwe club. Hij tekent er een overeenkomst tot het eind van het seizoen.

Het vertrek van ‘Fred’ is een aderlating voor Menen gezien de deadline voor transfers vrijdagnacht verstrijkt. Toch leek het voor de club niet aangewezen de speler koste wat het kost bij hen te houden. De Franse grootmacht Poitiers had duidelijk zijn zinnen gezet op de receptie-hoek en Barais zelf was ook al overtuigd van de overstap.

De club wenst Barais alle succes toe met zijn verdere carrière. Kapitein Jelle Sinnesael betreurt het vertrek maar blijft ervan overtuigd dat Menen de ambities voor dit seizoen nog kan waarmaken. Zaterdag kunnen ze dat al een eerste keer bewijzen in eigen zaal met de komst van de te duchten tegenstander VDK Gent.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier