Prefaxis Menen wint van Leuven na weinig hoogstaande match

Redactie KW

Menen heeft zich na een moeizame partij voorbij Leuven geknokt. Setstanden waren 25-22, 25-27, 25-11 en 25-20.


Het was coach Ron Andelhof niet ontgaan dat het rendement van Cox de voorbije twee matchen aan de hoge kant lag. Hij beloonde de hoofdaanvaller dan ook met een basisplaats. De start verliep moeizaam voor de thuisploeg tegen promovendus Leuven dat met heel veel enthousiasme startte en zo tot 4-8 uitliep. Cox toonde meteen dat hij opnieuw fit is met een paar punten maar ook Leuven had met Sybers een effeciënte opposite in huis. Bij 7-11 haalde Andelhof dan ook zijn spelers aan de kant voor een bolwassing. Het volgende punt was opnieuw voor Leuven maar met Delanghe aan service dichtte Menen dan toch de kloof (15-15).

Met van Haarlem aan de opslag leek Menen op weg naar setwinst (20-17) maar dan kwamen de bezoekers weer opzetten. De mooiste en langste rally eindigde in het voordeel van VHL, goed voor de 20-20. Wanneer Van Assche daarna de 20-21 scoorde na een zoveelste Meense receptiemisser zag het er wel erg dubieus uit voor Prefaxis. De redder in nood heette andermaal Dwight Delanghe die de Leuvense defensie keer op keer aftroefde met zijn verraderlijke opslagen.

Prefaxis Menen wint van Leuven na weinig hoogstaande match


© VDB

Povere receptie

In set twee nam Delanghe weer de bovenhand. Ook de andere middenman Sinnesael pikte zijn puntjes mee (12-8). Prefaxis liet zich dan indommelen en na twee slechte recepties stond het weer 13-13. Prefaxis speelde weinig overtuigend en kwam vaak in moeilijkheden, vooral door de povere recepties. Bij 21-23 kwam Martinez Gion in de plaats van Louati. Hij bracht de ballen wel aan het net, maar de Nederlander verkwanselde bij 25-26 het punt.

Leuven kon het niveau niet aanhouden in de derde beurt. Bij de tweede technische time-out moest het al 9 punten weten goed te maken. En het zou nog erger worden voor de bezoekers. Delanghe nam het voortouw om de kloof verder uit te diepen.

Prefaxis Menen wint van Leuven na weinig hoogstaande match


Wakker geschud

Het vet was ook in de beginfase van de vierde set helemaal van de Leuvense soep. Cox tekende voor de 12-9, de bezoekende coach zocht meteen heil in een onderbreking. En die miste zijn effect niet: 16-16 na twee opeenvolgende missers van Cox. Menen was nu wel wakker geschud. Via 21-19 dartelde het naar 25-20.

(MPM – foto’s MPM/Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.