Prefaxis Menen te sterk voor VH Leuven

Redactie KW

Prefaxis heeft in eigen zaal VH Leuven verslaan met 3-0. De thuisploeg kwam zelden in de problemen. De setstanden waren: 25-19, 25-20 en 26-24.

De Meense tank werd woensdag in het Nederlandse Doetinchem met liters vertrouwen gevuld na een 1-3-zege in de Challenge Cup. Kapitein Jelle Sinnesael mag dan nog steeds afwezig zijn, het middencompartiment liet desondanks een uitstekende indruk na. Coach Juricic zette dezelfde zeven spelers tussen de lijnen die woensdag een eerste Europees succesje boekten. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers in Parijs – Menen heeft twee Fransen in de ploeg- kon er gevolleybald worden. Prefaxis startte aarzelend en moest een 2-4-achterstand toestaan na een outsmash van de Nederlander Smit. Barais miste zijn receptie volledig bij 6-9, maar zette zijn fout zelf recht met een blok en een prima aanval (9-9). Meteen het signaal voor Menen om op automatische piloot over te schakelen. Bij VH Leuven nam de frustratie toe bij de spelers: zij voelden zich tekort gedaan door de ref en zagen Prefaxis zo uitlopen tot 18-11. Barais mokerde met veel machtsvertoon de eerste set tot zijn eind.

Prefaxis Menen te sterk voor VH Leuven

Slordigheden

VHL leek van slag en kreeg na de kampwissel meteen een 3-0 om de oren na eigen geklungel. Spektakel bij 7-4 wanneer Heyrman een bal wondermooi wist te redden met een voetbalhakje. Zijn kunstje verdiende beter want op de aanval voor Leuven die eruit vloeide scoorden de bezoekers het punt. Tormans milderde tot 10-9, maar dan was het bezoekende liedje weer uitgezongen. Kvalen haalde wel nog de hoge noten en duwde door tot 16-12. Leuven sputterde nog even tegen, zeker wanneer Barais in de fout ging (21-19). Smit stelde met een blok weer orde op zaken.

Veel slordigheden in spel drie. Menen bleef in de onzuiverheden het best overeind en dook met 8-7 in de eerste technische time-out. Nadien speelden de ploegen haasje-over (10-8, 11-12 en 16-15, 22-21 en 23-24) maar na de 24-24 nam Prefaxis definitief het heft in handen.

Komende woensdag speelt Menen thuis de terugwedstrijd van de voorronde van de Challenge Cup. Doetinchem staat voor de zo goed als onmogelijke taak om de 3-1-nederlaag uit de heenwedstrijd uit te wissen. De match wordt uitzonderlijk om 20 uur op gang geserveerd.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.