Prefaxis Menen rolt de rode loper uit voor Knack Roeselare

Prefaxis Menen blijft in de running voor de vierde plaats. © MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Prefaxis heeft buur Roeselare een ferme dienst bewezen door woensdagavond Lindemans Aalst te kloppen. Het werd 3-1 (27-25, 25-17, 21-25 en 25-19) en zo mag Roeselare zich zo goed als zeker klaarmaken voor de titelfinales tegen Maaseik.

Prefaxis verkeerde in een roes na de de knappe zege op Antwerpen, wat hen naar de vierde plaats loodste, maar met de komst van Aalst was de grensploeg toch beter op zijn hoede. De Oost-Vlamingen droomden na de uitschuiver van Roeselare op Maaseik nog van de titelfinales. Maar Prefaxis was niet van plan om geschenken uit te delen en Sinnesael hield zijn ploeg constant in het spoor van Aalst in de inleidende beurt (13-13 en 19-19). Nadien leek Mihalj Aalst serverend overeind te houden, maar dat was buiten Ver Eecke gerekend die de setballen van de bezoekers telkens neutraliseerde. De ingevallen Abinet verprutste het helemaal.

Tevreden Knacksupporters

Prefaxis ging verder op het positieve elan in set twee en dwong Devoghel tot twee keer toe tot een time-out (10-8 en 18-12). De ex-assistent van Menen schreeuwde zich schor en probeerde de bakens tevergeefs te verzetten met een handvol wissels. Sarnecki verdubbelde echter de setscore, voor Aalst betekende het puntenverlies meteen ook een dikke streep door de ambities om de titelfinales te bereiken. De paar aanwezige Knacksuppporters smulden van dit scenario, want hun ploeg was daarmee zo goed als zeker geplaatst voor de eindstrijd in de competitie.

Zaterdag West-Vlaamse derby

In de derde beurt moest Menen de teugels lossen bij 19-18, omdat Aalst nadien een sterk moment kende. Dat zou echter niet lang blijven duren, want Prefaxis dicteerde opnieuw de wet in de vierde beurt. Gorski was nu helemaal op toerental en smashte de kopjes van Aalst tegen de grond. Dankzij de Meense driepunter blijven Sinnesael en zijn maats in de running om de play-offs als vierde te beëindigen. Zaterdag neemt Knack het in eigen zaal op tegen Menen. Roeselare heeft aan één puntje genoeg om mathematisch zeker te zijn van de titelfinales.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.