Prefaxis Menen pakt zwak Gent helemaal in

Prefaxis heeft geen spaander heel gelaten van een ontstellend zwak Gent. De bezoekers konden op geen enkel moment aanspraak maken op deelwinst. Setstanden waren 25-16, 25-13 en 25-21.

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was er eentje zonder de Fransman Frédéric Barais. Hij en de club Prefaxis Menen zijn gezwicht voor de vele euro’s van Poitiers, de leider uit de Franse Pro A. Door het onverwachte vertrek van de sterkste receptiespeler van Menen, kreeg Robbe Vandeweyer zijn kans in de basis van coach Juricic. Thuiswedstrijden tegen Gent waren in het verleden een makkie maar de Oost-Vlamingen hebben zich gevoelig versterkt en bezitten met Ter Maat over een stevig hoofdaanvaller. Niemand die daarom verwachtte dat Prefaxis over de Gentenaars zou walsen.

En toch kende de thuisploeg een veelbelovende start met een sterke blokwerking die Gent meteen in de achtervolging dwong. Lowie Stuer (ex-Roeselare) kende aanvankelijk een moeilijke avond en zag de tegenstander alsmaar verder uitlopen. Iedereen veerde recht na een paar fenomenale reddingen van de thuisspelers, Ver Eecke vond uitendelijk toch het gaatje. Bij 13-4 had de Gentcoach al zijn time-outs al opgesoupeerd. Toen het 16-5 stond mochten de spelers nog eens aan de kant na een perfecte ace van Valkiers. Juricic zag zijn ploeg nadien slabakken en riep de troepen twee keer tot de orde. Na de 19-13 kwam Prefaxis niet meer in de gevarenzone. Bezoeker Depaepe kegelde meters buiten: 25-16.

Kvalen zette Menen ook in set twee al snel op het juiste spoor met een ace. De repliek van Gent liet dit keer niet op zich wachten. Een winnende service van Stuer bracht Gent weer in het spoor van de grensjongens. Toch had Gent moeite om definitief aansluiting te krijgen, daarvoor presteerde Ter Maat -revelatie uit de heenronde- te pover. Zijn concurrent aan de overzijde Kvalen kreeg de bal wel makkelijk tegen het parket: 14-7. Neem daarbij dat Gent serverend niets voorstelde en dan weet je dat Prefaxis weinig in de weg werd gelegd om de setscore te verdubbelen.

In het laatste spel stak Gent bij 8-8 toch even de neus aan het venster via Ter Maat die een bal perfect wist te plaatsen. Nadien draaide de motor van Kvalen weer op volle toeren. Vandeweyer maakte het match punt af en kan terugblikken op een stevige eerste wedstrijd als basisspeler.

Volgende week neemt Menen het op tegen Borgworm. Bij de Luikenaars speelt ex-Prefaxisspeler en voormalig beachkampioen Ward Coucke.

(MPM – foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.