Coach Peris behield het vertrouwen in de spelers die startten tegen Roeselare. Maar die hadden het zeer moeilijk tegen de Leuvenaars die met Sybers een scoringsmachine in huis hebben. Menen zag zijn opposite Sarnecki slechts 4 op 10 scoren en de 16-12 was dan ook een logisch gevolg. VH Leuven leek op weg naar setwinst maar na de 21-19 nam kapitein Sinnesael zijn verantwoordelijkheid op met een paar belangrijke blocks. Het was voldoende voor nipte winst.

De tweede set kende verschillende gezichten. Prefaxis kwam eerst achter om dan toch dankzij een goeie Sarnecki en een secure Heyrman met vijf punten bonus richting tweede technische time-out te vliegen. Steenhouwer kwam alsmaar beter in de match en Menen zag zijn voorsprong slinken tot 18-21. In een dolle slotfase boog VHL de scheve situatie nog om en alles te herdoen.

© MPM

De derde beurt was er eentje voor Gorski die meteen de aandacht naar zich toetrok met spectaculaire punten. VHL moest na de 5-8 definitief de teugels lossen. Lemay bracht de ballen aan 100% tot bij Depovere die zo ook geregeld zijn middencompartiment kon aanspelen. De reactie van Leuven na de 10-16 was flauwtjes.

Het vet was al langer van de soep bij de jongens van Kis Eyckmans. Ook in het slotspel keken ze meteen tegen aan 6-8-achterstand aan. De punten bleven van Gorski komen maar ook zijn Pools maatje Sarnecki kegelde vier keer succesvol de bal tegen het parket. Wanneer hij ook nog eens perfecte muurtje optrok, was het helemaal over voor VHL.

Prefaxis pakt zo drie belangrijke punten met het oog op een vierde plaats. Voor Leuven betekent het verlies allicht een definitieve zesde stek in de play-offs.

(MPM/Foto MPM)