Prefaxis Menen laat beloftevolle setter Cosemans gaan

Redactie KW

Menen gaat op zoek naar een nieuwe spelverdeler. De optie in het contract van de 21-jarige Limburger Lienert Cosemans wordt in onderling overleg niet gelicht.

Nochtans speelde Cosemans zich – in zijn geringe speelminuten die hij dit seizoen kreeg van coach Ron Andelhof – in de kijker van de nationale ploeg. Bondscoach Dominique Baeyens, die hem een paar keer aan het werk zag, heeft zelfs de intentie om in de komende zomercampagne een beroep te doen op de veelzijdige dubbele meter.

Voor Cosemans betekent dit het einde van twee mooie seizoenen bij de grensclub. “Ik beleefde hier schitterende momenten. Ik was er graag, maar als je niet genoeg vertrouwen krijgt van binnen de club, dan is het beter om andere oorden op te zoeken”, reageerde Cosemans. De setter hoopt om meer aan de bak te komen bij een andere ambitieuze club uit de Ethias League.

Het is nog niet bekend of de andere setter Daan van Haarlem volgend seizoen in Menen blijft. De club onderhandelt nog met de Nederlander over een eventuele contractverlenging.

(MPM – Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier