Prefaxis Menen knokt zich voorbij Guibertin

Redactie KW

Prefaxis blijft op schema na een fel bevochten zege bij directe concurrent Guibertin. De 3-0 lijkt makkelijker dan het werkelijk was. Setstanden waren 23-25, 24-26 en 26-28

Na het geslaagd Europees avontuur tegen Doetinchem mocht Menen weer aan de bak in de nationale competitie. De altijd verraderlijke verplaatsing naar Guibertin -waarvan het de laatste oefenmatch van de voorbereiding nog overduidelijk won- was alvast een goede waardemeter. De mannen van de Mont-Saint-Guibert ambiëren immers ook een plaats in de play-offs. Kapitein Jelle Sinnesael werd opnieuw fit bevonden en stond dan ook opnieuw in de basis, Heyrman verhuisde daardoor weer naar de huppelhoek.

Bij Guibertin was ex-Menenaar Urnaut gebrand op een stevige prestatie

Prefaxis zag Kvalen in de aanvangsfase zeer efficiënt acteren: 10-11. Even later waren de jongens van coach Juricic wel op achtervolgen aangewezen wanneer Sinnesael en Ver Eecke niet tot scoren kwamen (13-11). Bij Guibertin was ex-Menenaar Urnaut gebrand op een stevige prestatie: hij vond makkelijk de weg naar het parket, ook bij 15-14.

Wanneer Barais zich liet betrappen op een afschamper in receptie, werd het opeens wel erg warm voor de bezoekers: 16-14. Maar het middencompartiment van Prefaxis staat als een huis: 18-18 via Smit en even later zag De Brabandere zijn bal sterven in het bezoekende blok. Wanneer Menen de tweepuntenkloof uit handen liet glippen, greep Juricic naar een time-out (20-20). Ver Eecke was de man die het mocht oplossen in de moeilijke momenten van zijn ploeg: 22-23 en 23-24. Valkiers maakte het uit met een winnende opslag.

Set twee begon zoals het einde van de vorige: met een hoofdrol voor Ver Eecke. Technisch of met power; het maakte allemaal niet uit voor de Menenaar. Het scoren gebeurde sowieso: 5-7. Nadien kwam het gloriemoment voor Aljosa Urnaut die de ene bal na de andere scoorde. Ondertussen kwam Heyrman in voor de ongelukkige Sinnesael, Urnaut kogelde verder: 16-13 en 17-14. Prefaxis kreeg Guibertin weer in het vizier dankzij de winnende opslag van Smit (19-18) en Heyrman blokte zijn ploeg weer langszij. De eerste setbal was voor de thuisploeg, maar Prefaxis keerde het tij nog. Urnaut botste op een Meens blok.

Guibertin van slag zou je denken, maar de spelers van coach Urnaut bleven voor iedere bal gaan: 11-7. Smit bekocht zijn zeldzaam foutje bij 14-11 met een wissel, Menen ging toch met drie punten in het krijt richting tweede technische onderbreking. Barais wiste die weer van het bord: 21-21. Guibertin forceerde weer een eerste setbal maar zag nadien Kvalen meermaals een dodelijk muur optrekken. Ver Eecke -man van de match- maakte aanvallend het verschil.

(MPM/Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.