Prefaxis Menen kent complete offday tegen Topvolley Antwerpen

Prefaxis Menen ging thuis kansloos ten onder tegen Topvolley Antwerpen. Voor de grensploeg lijkt de derde plaats nu even ver weg. Setstanden waren 23-25, 21-25, 12-25.

Prefaxis Menen-Topvolley Antwerpen was het duel tussen de nummers vier en vijf in de stand. De inzet was groot voor beide ploegen. Wie als winnaar uit de bus kwam, zette een grote stap richting de felbegeerde derde plaats.

In de beginfase werd al snel duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging goed op en neer en het was lang wachten op het eerste kloofje in de partij. Bij 11-9 voor de thuisploeg vond Antwerpen-coach Alain Dardenne het wel tijd voor een time-out. Dat had duidelijk een positief effect op de Sinjoren, want middenman Mateusz Przybyla zette de bordjes terug gelijk. Toch was het Menen dat met een 16-15 voorsprong de technische time-out inging. Antwerpen zette echter al snel orde op zaken en kreeg bij 23-24 een eerste setbal. Uitblinker Przybyla sleepte met een kanonskogel de eerste set binnen voor de bezoekers.

Antwerpen oppermachtig

Na de kampwissel schoot de thuisploeg het sterkst uit de startblokken. Van 3-1 ging het al snel naar 6-4. Antwerpen was daarna aan zet en scoorde liefst vier punten na elkaar. Onder impuls van een bedrijvige Jakub Wachnik werd het zelfs 7-11. Menen kreeg geen grip meer op de partij en liet het vooral afweten in de verdediging. Antwerpen ging zo op cruise control naar 10-16. Menen-coach Igor Juricic probeerde nog het tij te keren met een time-out, maar dat haalde niets meer uit. Ex-speler Jolan Cox sleepte ook de tweede set voor Antwerpen binnen.

Menen miste ook compleet zijn start in het derde spel. Pas na een 0-5 achterstand kwam de grensploeg voor het eerst tot scoren. Toch was het al Antwerpen dat de klok sloeg. Na amper tien minuten in de derde set stond het al 2-12 (!) voor de bezoekers. Kvalen, meestal dé uitblinker bij Prefaxis, deelde in de malaise van zijn ploeg en zorgde er met een aanvallende misser voor dat Antwerpen met een 7-16 voorsprong de technische time-out inging. Met uitzondering van enkele kleine opflakkeringen kon Menen uiteindelijk geen vuist meer maken. Na nog geen anderhalf uur spelen stond de pijnlijke 0-3 op het scorebord.

Zaterdag mag Menen op verplaatsing bij Antwerpen al proberen revanche te nemen. De grensploeg doet er dan beter aan niet te verliezen als het nog wil meestrijden voor de derde plaats.