Prefaxis Menen hakt VDK Gent opnieuw in de pan

Prefaxis Menen had veel reden tot juichen zaterdagavond in Gent. © Foto MPM
Redactie KW

Menen heeft de laatste speeldag van de reguliere competitie afgesloten met een klinkende 0-3-zege op het parket van VDK Gent. In de Edugo arena maakten de jongens van coach Juricic in een mum van tijd komaf met de plaatselijken. De duidelijke setstanden waren 12-25, 14-25 en 20-25.

De kaarten waren vooraf eigenlijk al geschud, want Prefaxis was al zeker van de vijfde plaats, VDK Gent mocht als nummer zes in de reguliere competitie ook naar de play-offs. Een wedstrijd zonder al te veel belang, behalve het mentale aspect dan. Beide ploegen begonnen ook met hun sterkste opstelling. Bij Prefaxis – dat zich gesteund zag door een vijftigtal meegereisde supporters – waren ze er vooraf toch niet helemaal gerust op, want die van Gent hebben een stevige thuisreputatie. Ze deden in eigen zaal al alle topclubs wankelen, Roeselare werd twee weken geleden zelfs een nederlaag aangesmeerd.

Ter Maat aan banden gelegd

En toch kende Menen in het openingsspel niet de minste moeite met een zwak Gent. De thuisaanvaller en seizoensrevelatie Wouter Ter Maat werd meteen het zwijgen opgelegd. Met 4 geslaagde aanvallen op 11 pogingen kun je een wedstrijd nooit naar je hand zetten. Menen kende aanvallend minder problemen en zag Kvalen scoren aan 67 procent, Ver Eecke pronkte met dezelfde knappe cijfers. Voor de bezoekers genoeg om met de vingers in de neus naar setwinst te vluchten.

Gent kreeg meteen weer te maken met een agressief Menen dat uitliep tot 0-3 en 4-13. De Gentse aanvallen werden keer op keer gecounterd door de groene Meense muur. Middenspelers en kapitein Jelle Sinnesael schreef vijf stuks op zijn naam. Omdat Stuer – ex-Roeselare – af en toe toch een puntje kon meegraaien, scoorde de thuisploeg toch twee punten meer dan in het openingsspel.

Kvalen blijft aan de lopende band scoren

In het derde spel leken we dan eindelijk toch een echte wedstrijd te krijgen. Gent klampte aan, maar het zag Menen te weinig fouten maken om toch op voorsprong te komen. Valkiers zorgde voor de olie aan de goed draaiende Prefaxismachine. Bij 11-14 roken de bezoekers de driepunter al, zeker omdat hoofdaanvaller Jonas Kvalen niet te stoppen bleek: 17 op 22 (77 procent), dat zijn straffe cijfers. De wedstrijd kabbelde voort en Menen zou zijn voorsprong nog wat uitdiepen en zo freewheelend naar 0-3-winst snellen.

Woensdag staat de eerste speeldag van de play-offs op het programma. Menen neemt het in eigen zaal op tegen leider Asse-Lennik, dat zaterdag bij Maaseik nog de boot inging met 3-1. Menen begint de nacompetitie met één punt, Asse-Lennik telt vier eenheden meer. Bij winst kunnen de grensjongens nog meestrijden met de topploegen. Bij verlies ontstaat er direct een bijna onoverbrugbare kloof.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.