Prefaxis Menen doet Knack Roeselare maar even twijfelen

Redactie KW

Knack heeft op bezoek bij buur Menen geen averij opgelopen. Knack speelde aanvallend een degelijke wedstrijd terwijl het schoentje net in dat onderdeel knelde bij de thuisploeg. Setstanden waren 17-25, 22-25, 25-21 en 17-25.

Hoopgevend begin voor de thuisploeg dat in eerste instantie haasje-over speelde met de opponent (3-4, 7-6 en 8-9). D’Hulst -opnieuw de voorkeur op Tervaportti- forceerde op zijn eentje de kloof met zijn verraderlijke ‘vlottende’ opslagen. Dat resulteerde in sneltempo in 8-15. Louati legde beschamende cijfers voor: met 0 op 7 in aanval kun je geen toptransfer afdwingen. En het werd nog zoveel pijnlijker voor de Fransman wanneer een afschamper in receptie de 11-20 inluidde.

Ver Eecke nam de ploeg onder zijn vleugels na de kampwissel. Na een handvol succesvolle aanvallen mocht Prefaxis eindelijk wat hoop koesteren: 14-11. Heel kort dan maar. Paulides toonde het goede voorbeeld aan het net voor Knack (15-16). Bij Menen zorgden de twee opeenvolgende missers van Cox voor frustraties. Louati liet de supporters opveren met een paar winnende opslagen, maar Rousseaux liet Menen weer in de realiteit ontwaken met een wondermooi punt op aangeven van Tuerlinckx. Coolman maakte al even grandioos af.

Wat opschudding wanneer een perfecte pass van Ver Eecke werd afgefloten bij 3-2, toch bracht dit Prefaxis niet uit evenwicht. Loauti bleef de Roeselaarse receptie teisteren met loeiharde opslagen (10-7). Rousseaux moest zijn troepen bij 21-18 voor een tweede keer aan de kant roepen wanneer Tuerlinckx een bal buitenjoeg. Zonder succes.

De receptie van Knack maakte geen al te beste beurt in de Vauban. In set vier profiteerde Cox weer met een winnende service.

Diezelfde Cox zou in het vierde spel hervallen in de hoge foutenlast. Louati volgde zijn voorbeeld. Roeselare pakte nog eenvoudig de drie punten en lijkt de play-offs vanuit de polepositie te kunnen aanvatten.

Zondagavond neemt Prefaxis het opnieuw op tegen Knack, dit keer op verplaatsing.

(MPM/ Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier