Prefaxis Menen brengt eerste Europese opdracht tot goed einde

Menen heeft zich op het parket van Doetinchem herpakt na een droge nederlaag bij Asse-Lennik. Het werd 1-3 en Menen mag daarom nu al dromen van de volgende ronde. Setstanden waren 21-25, 25-22, 17-25 en 23-25.

Jelle Sinnesael bleef thuis met een enkelblessure, de anderen tekenden wel present voor de eerste Europese wedstrijd van het seizoen bij Doetinchem. Een gezellige stad op 325 km van Menen.

Prefaxis -terug in de Chalenge Cup na een jaartje afwezigheid- begon geconcentreerd aan de match en ging met een minimale voorsprong richting eerste time-out. Wanneer Barais voor de 9-12 tekende leek Menen op weg naar een eenvoudig spelletje. Maar dat was buiten Joris Marcelis (ex-Antwerpen en Maaseik) gerekend die zijn ploeg zowaar naar 17-15 en 20-18 mokerde. Een sterke Ver Eecke bij Menen stelde zijn veto met een resem knappe aanvallen (20-21). Doetinchem kwam die klap niet meer te boven in die set.

Hetzelfde spelbeeld na de kampwissel met Menen dat eerst een kloofje slaat (7-8 na een punt van Barais) om nadien weer door de Nederlanders met de rug tegen de muur gedrukt te worden. Marcelis -weer hij- duwde door tot 11-8. Kvalen leek de wederopstanding te gaan inluiden (14-14), maar stootte later op het blok van Oranje: 20-17 en coach Juricic zag zich genoodzaakt om een time-out in te roepen. Een imaginaire toetsfout van Valkiers (22-19) gaf zijn ploeg de doodsteek. Het eerste setpunt voor Doetinchem was meteen raak via een smash van Kamps.

Prefaxis Menen brengt eerste Europese opdracht tot goed einde

Menen herleefde in set drie dankzij de bedrijvige Nederlander Smit die in het middencompartiment een hoofdrol opeiste. Tot 10-10 volleybalde Doetinchem nog enigszins mee, daarna kwam het klasseverschil bovendrijven. De oranjehemden wisten even niet meer waar ze het hadden: 13-20 was hun deel. Kvalen besliste de set met een technisch hoogstandje.

De zaal ontplofte bij 4-1 na een spectaculaire redding van de thuisploeg die nadien nog lucide genoeg was om ook het punt te scoren. Gelukkig reageerde Heyrman later met twee opeenvolgende blokpunten die goed waren voor de 5-7. In een spannend slot werd het nog 23-25

Volgende week zakken de mannen van Doetinchem af naar Menen voor de return. De eindwinnaar neemt het in de volgende ronde op tegen een ploeg uit Finland of een Oostenrijkse club.

Tussendoor werkt Prefaxis nog een competitiewedstrijd af in eigen zaal tegen Haasrode-Leuven.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.