Prefaxis Menen bindt beloftevolle setter Lienert Cosemans langer aan zich

Redactie KW

Prefaxis Menen heeft een mondeling akkoord bereikt met Lienert Cosemans over een verlengd verblijf.

De 20-jarige Limburger geldt als een groot talent en wekte dankzij die status en zijn enorm potentieel de interesse van meerdere clubs. Ook Asse-Lennik trok aan zijn mouw, maar uiteindelijk blijft hij Menen toch trouw. “Ik amuseer mij hier enorm”, klinkt het bij Lienert Cosemans zelf.

Onder Alain Dardenne bleef de setter meestal in de huppelhoek, maar hij hoopt om onder de nieuwe coach Andelhof meer aan de bak te komen. Zijn concurrent blijft de Nederlandse international Daan van Haarlem.

Kern bijna rond

Ook Jolan Cox, Jeroen Balduyck, Anshel Ver Eecke en Dwight Delanghe verlengden eerder hun verbintenis en verdedigen volgend seizoen nog de kleuren van Prefaxis. Lemay, Radovic en Sinnesael liggen sowieso nog onder contract. Aljosa Urnaut zoekt andere oorden op (wellicht wordt het Guibertin waar zijn vader coach is, red.). Over het lot van de Bulgaar Anachkov heerst nog onduidelijkheid, al lijkt het onwaarschijnlijk dat hij na een wisselvallige passage van vier maanden nog een overeenkomst kan versieren bij de nummer vijf uit de competitie.

Daarmee wordt het huiswerk van de sportieve cel in tegenstelling tot de voorbije seizoenen beperkt, want het moet maar op zoek naar maximaal twee nieuwe receptie-hoekspelers.

Vanavond speelt Menen de laatste match van het seizoen op het parket van Maaseik. Een gehavend Prefaxis staat voor een zo goed als onmogelijke taak tegen een ploeg die nog in de running is voor de titelfinales.

(MPM-foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.