Ploeg Knack Volley voor volgend seizoen bijna compleet: “Al enkele jaren bezig met verjongingsoperatie”

Met Pieter Coolman onderhandelt Knack nog over een nieuw contract.©VDB / Bart Vandenbroucke foto Bart
Met Pieter Coolman onderhandelt Knack nog over een nieuw contract.©VDB / Bart Vandenbroucke foto Bart
Redactie KW

De sportieve cel van Knack Volley maakte al werk van het team voor volgend seizoen. Op één positie na staat die in de steigers. De ploeg zal maar op twee, hoogstens op drie plaatsen, gewijzigd worden. Vertrekkers zijn Andreas Fragkos en kapitein Hendrik Tuerlinckx. Zij zullen vervangen worden door twee buitenlanders. Met Pieter Coolman zijn de onderhandelingen nog niet rond.

Het huidige Knack wordt gedragen door ervaren dertigers. Toekomstgericht moet er stilaan aan verjonging gedacht worden. Die optie nam de sportieve cel – samengesteld uit Stefaan Coussée, Luc Van Valckenborgh en coach Steven Vanmedegael, vervolledigd met directeur Dirk Specenier voor de financiële kant van de transacties – mee in de uitbouw van de ploeg naar volgend seizoen toe. “Die verjonging kan evenwel niet van het ene op het andere seizoen”, zegt Dirk. “Wij zijn al enkele jaren bezig met die verjongingsoperatie. Met succes, zie de ontbolstering van Mathijs Desmet in zijn derde seizoen bij ons. Het aantrekken van Michiel Ahyi, Stijn van Schie en George Huhmann de jongste seizoenen kadert ook in die politiek.”

“Met Matthijs Verhanneman en Dennis Deroey werd een nieuwe overeenkomst voor nog eens twee seizoenen bereikt. Pieter Coolman moet nog aan de onderhandelingstafel passeren, maar ik maak me sterk dat wij tot een akkoord komen. Op uitzondering van Andreas Fragkos en Hendrik Tuerlinckx liep voor de andere spelers hun contract nog één of twee seizoenen door.”

Nieuwkomers

Fragkos, die geen nieuw voorstel kreeg, keert terug naar Griekenland, Tuerlinckx vond na 13 seizoenen Knack een nieuwe uitdaging bij Volley Haasrode Leuven. Voor beiden werd al een vervanger gevonden. “De twee nieuwkomers liggen vast, al kan ik nog geen namen geven. Onze vierde receptiespeler komt uit Estland en is 20 jaar. Voor Tuerlinckx werd een 25-jarige vervanger gevonden in het buitenland die direct inzetbaar is. Wij blijven ook alle afgestudeerden aan de Topsportschool volgen. Als wij de keuze hebben tussen een Belg en een buitenlander proberen wij altijd eerst die Belg vast te leggen. Die was er nu echter niet.” (RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.