Play-downs lijken onafwendbaar voor Decospan VT Menen na nieuwe nederlaag

Menen heeft een cruciale opdracht in Limburg niet tot een goed eind kunnen brengen. Het werd bij directe concurrent Achel 3-0 met 25-23, 25-19 en 25-19. Daardoor lijken de play-offs verder weg dan ooit voor de jongens van Frank Depestele.

Ingrijpende wijziging bij Menen waar Mathieu Vanneste de plaats innam van Yentl Bille op de liberopositie. Voor de rest geen verrassingen bij de bezoekers. Achel zag de ziekenboeg krimpen met opposite Campforts die terug was na blessure en hij nam ook de beste start: 8-6.

Weinig fouten van Achel

Menen deed er alles aan om iets aan de achterstand te doen, maar de Limburgers lieten zich op te weinig fouten betrappen. De Limburgers doken wel in een time-out na een geslaagde aanval van Rotty. Opnieuw was het de jonge aanvaller die Menen in de set hield: 22-22.

Koelewijn besliste de set wel in het voordeel van de thuisploeg na een hoogstaand spel, waarin Menen bij momenten een zeer degelijke indruk naliet. Het nam ook een voorsprong in set twee na een blok van Colson (4-6). Ook de 7-8 kwam er na een muurtje van de ex-Aalstspeler. De Vries kende een goede avond op Limburgse bodem, maar zag zijn ploeg wel op achterstand komen na een blok op Colson: 10-9.

Decospan liep achter de feiten aan

Decospan liet niet begaan en bleef een goed spelniveau ontwikkelen. Dat showde het via Rotty en nadien smashte Van Dyck de 12-15 buiten. De kloof van vier punten verdween als sneeuw voor de zon: 16-16 en alles te herdoen. Wanneer Van de Kamp twee keer op rij scoorde en ook De Vries zeldzaam een blok op zijn weg vond, moest Decospan weer heil zoeken in een time-out (20-18). Achel – nu helemaal on fire – blokte De Vries keer op keer af: 24-19. Verschueren, ex-Menen, acete de dubbele voorsprong in sets op de bordjes.

De Beul startte in het derde spel en Decospan klom op 4-7, maar de thuisploeg liet zich nooit destabiliseren en sloeg terug. Bij 14-10 kwam Colson weer tussen de lijnen als opposite. Toen het 17-12 stond maakte Brems zijn opwachting ten nadele van Schouteten. De Limburgers leken echter niet meer af te stoppen en stoomden door naar 19-14. Nadien liep Decospan constant achter de feiten aan.