Pijnlijk verlies voor VKt Torhout A na spannende vijfsetter in Noorderkempen

VKt Torhout A (archiefbeeld) © VDB
Redactie KW

Het team van coach Stefaan Decoster trok na de drie overwinningen op een rij vol vertrouwen naar Volley Noorderkempen voor een uitermate belangrijke wedstrijd in het kader van het behoud in Liga B.

“Niettegenstaande we eigenlijk niet zo schitterend speelden, wonnen we op een diefje de eerste set met 23-25”, geeft de coach eerlijk toe.

Tijdens de tweede en derde set maakten de Torhoutse dames opnieuw de fouten, waardoor ze dit seizoen al vaker een wedstrijd verloren. “Onze communicatie was dramatisch, de foutenlast heel hoog waardoor de Kempense dames steeds beter in de wedstrijd kwamen. We verloren dan ook de tweede en derde set verdiend, want de tegenstander was gewoon beter.”

De vierde set speelden VKt Torhout A opnieuw op het niveau van de laatste weken. Met dominant en goed spel werd deze set met 21-25 gewonnen.

De vijfde en beslissende set kon niet beter beginnen voor de Torhoutenaren. “We stonden 10-3 voor en iedereen dacht dat de buit binnen was. Maar opeens verdween de focus en verloren zowat alle speelsters de concentratie waardoor we deze laatste set alsnog met 20-18 verloren”, aldus Stefaan Decoster.

VKt Torhout A telt nu zes punten minder dan Noorderkempen, maar geeft zich nog helemaal niet gewonnen. “We moeten nog tegen twee rechtstreekse concurrenten voor het behoud spelen en we tellen één wedstrijd minder dan de andere ploegen. Er is nog geen man overboord…”.

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier