Pieter Coolman vervangt Verhees bij Red Dragons

© MP
Redactie KW

Knackspeler Pieter Coolman maakt maandag zijn comeback bij de Red Dragons. Voor de start van de zomercampagne van de nationale ploeg had hij aangegeven dat hij zich wilde concentreren op zijn nieuwe fitnesszaak in Pittem Gym Boutique. Door het uitvallen van Pieter Verhees schoot hij de Red Dragons toch te hulp voor het EK dat vanaf midden september plaatsvindt in eigen land.

Pieter Coolman had in een gesprek met bondscoach Van Kerckhove laten weten dat hij zich alleen ‘bij uiterste nood’ beschikbaar zou stellen voor de nationale ploeg. Nu basisspeler Pieter Verhees revalideert van een operatie aan de knie (cyste) en minstens vier weken onbeschikbaar is, verkeren de nationale volleybalmannen in het middencompartiment ook effectief in nood.

Coolman hield woord en start vanaf maandag aan de voorbereidingen op het EK. Hij zal op dat Europees Kampioenschap in eigen land met Simon van de Voorde en Arno Van de Velde strijden voor een basisplek.

Matthijs Verhanneman loopt er niet meer bij. Na een ontgoochelend kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen waarin de Belgische Speler van het Jaar niet aan de bak kwam, gooide hij de handdoek in de ring. Het is nog niet duidelijk wie de opvolger wordt van Verhanneman.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier