Pieter Coolman past voor olympisch kwalificatietoernooi met Red Dragons

Pieter Coolman (links) past voor de Red Dragons. © MP
Redactie KW

Na het afhaken van Simon van de Voorde en Bram Van den Dries, geeft nu ook Knackspeler Pieter Coolman forfait voor de Red Dragons die begin januari aantreden op het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn.

Coolman leek nochtans een goede kans te maken op een basisstek na het forfait van concurrent Simon Van de Voorde, maar de middenman van Knack kon toch niet overtuigd worden door bondscoach Dominique Baeyens die het nu allicht met Verhees en Van de Velde (ex-Knack) als basisspelers zal doen.

Pieter Coolman is daardoor wel inzetbaar met Knack in het internationale toernooi dat zijn ploeg eind december organiseert op Schiervelde. Ook de Red Dragons zullen er dan op het parket komen voor een vriendschappelijk duel tegen Egypte. Dat zal dus zonder Pieter Coolman zijn. Ook Matthijs Verhanneman zal het shirt van de Dragons niet dragen, want hij stond niet op de longlist van de nieuwe bondscoach. Deroey en Tuerlinckx wel, al is het nog erg twijfelachtig of de libero ingaat op de selectie. Tuerlinckx zou normaal wel aansluiten bij de nationale ploeg als hij niet teveel hinder ondervindt van lichamelijke kwaaltjes.

Baeyens polste voor het middencompartiment ook al bij Martijn Colson van Menen. De Limburger overweegt een terugkeer naar de Red Dragons, maar allicht zal die comeback nog niet gebeuren in Berlijn. De Red Dragons nemen het van 5 tot en met 10 januari op tegen Slovenië, Duitsland (met kleppers als Grözer, Kampa en libero Steuerwald in de selectie) en Tsjechië. De eerste twee spelen kruisfinales tegen de ploegen uit de andere poule met daarin Frankrijk, Servië, Nederland en Bulgarije. Alleen de eindwinnaar plaatst zich voor de Spelen in Tokio.

(MP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier