Peter Roesems wordt assistent-coach bij Decospan Volley Team Menen

Peter Roesems wordt de assistent van Frank Depestele bij Menen. © MPM
Redactie KW

Het bestuur van Menen bereikte deze week een overeenkomst met Peter Roesems voor één seizoen. Hij wordt de assistent-coach van streekgenoot en goede kennis Frank Depestele.

Peter Roesems is de neef van Pieter Roesems die vorig seizoen nog actief was als T2 bij Knack Roeselare. Peter is 38 jaar, geboren in Jette maar woont nu wel in Brugge met zijn vrouw en zijn twee kinderen. “Toen ik hoorde dat Menen nog een vacature had, heb ik mij aangeboden. We zijn zeer snel tot een overeenkomst gekomen”

Peter zal zijn functie bij Menen combineren met zijn werk als jeugdcoördinator bij damesvolleybalclub Waregem. Als speler begon Peter op 6-jarige leeftijd bij Kruikenburg om daarna in divisie en zelfs in Liga B te spelen. Hij kwam aan de bak op verschillende posities. Als coach was hij vooral actief op lager niveau maar hij had het voorrecht om doorheen zijn volleyballoopbaan te werken met onder meer Dominique Baeyens, Jan De Brandt en Emile Rousseaux.

Peter maakte dinsdagavond al even kennis met zijn nieuwe groep. Vanaf donderdag zal hij ook actief meewerken aan de trainingen in Menen. Ondertussen is de groep met de komst van de Zweed Linus Ekstrand compleet. Hij liet op de training al aardige dingen zien, maar dat geldt ook voor de andere nieuwkomers. Mathieu Vanneste revalideert nog volop van zijn schouderoperatie. Hij wordt pas over een paar maanden weer op het parket verwacht.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier