https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Pervol Ruiselede B en C duelleren op openingsspeeldag: “Verwacht een faire match”

Jolien Jouret, hier in actie bij Davo Wevelgem, is nu actief als trainer-coach bij Pervol Ruiselede. (foto a-Bart) © VDB
Redactie KW

Zaterdag spelen de B- en C-ploeg van Pervol Ruiselede tegen elkaar. Wat het duel extra speciaal maakt, is dat Jolien Jouret training geeft aan beide ploegen. De Heren C worden weliswaar gecoacht door Tom Geldof, Jolien is coach van de Heren B.

“Vorig seizoen begon ik als coach van deze ploeg”, opent Jolien Jouret (26) uit Roeselare. “Maar we hebben toen natuurlijk niet echt een seizoen gehad door de coronapandemie. De voorbereiding is alvast vlot verlopen. Ik ken de ploeg van de voorbereiding van vorig jaar. Momenteel hebben we geen blessures in de ploeg. Ik hou hout vast dat het zo blijft. We kenden goede tornooien en ik mag tevreden terugblikken.”

“Ook de Heren C krijgen training van mij. Zij hebben een beperktere kern met slechts acht spelers. Voor sommigen was het in de vakantie moeilijker om aanwezig te zijn. Zo is het meteen moeilijker om training te geven als ze bijvoorbeeld maar met vijf zijn. De inzet is wel altijd hoog. Qua tornooien heb ik er niet echt zicht op omdat ik de ploeg niet coach. Het was voor hen een eerste voeling met het provinciaal niveau. Dit is eigenlijk een U17-ploeg, de meesten zitten in het laatste middelbaar en nog twee spelers in het vijfde. We wilden er echter geen U19-ploeg van maken, omdat die competitie niet zo goed draait en we wilden ze ook graag samenhouden”, aldus Jolien Jouret.

“Het zal zeker en vast een aanpassing zijn om provinciaal te spelen. Ook het net hangt iets hoger. Ze hebben geen ervaren speler in de ploeg en zijn op elkaar aangewezen. Er is wel veel talent aanwezig in deze groep, dus er is potentieel. Op moeilijke momenten zal het voor hen al eens lastig worden, maar de spelers hangen goed samen. Zo geraken ze er wel door. Er kan nog veel gedaan worden met deze ploeg en ze zullen nog groeien. De eerste matchen worden wel moeilijk, maar ik zie ze meedraaien in de competitie. Ook voor mijn team zullen de eerste wedstrijden een uitdaging zijn.”

Mooi spel neerzetten

“Ik train beide ploegen, maar hoop natuurlijk dat mijn ploeg wint. Ik verwacht zeker geen easy win en denk vooral dat we een mooi spel zullen neerzetten. Ik ken de sterktes en zwaktes van de tegenstander, maar denk niet dat ik die extreem zal benutten. Ik wil geen misbruik maken van mijn voorkennis en zal het niet zo tactisch aanpakken. Dat is misschien het meest faire. Door verschillende omstandigheden moet ik bij mijn ploeg heel wat spelers missen in het middencompartiment. Ik zal daar dus wat moeten schuiven. En dat wordt aanpassen voor enkele spelers.”

“Stiekem zal ik ook wel naar de Heren C kijken en blij zijn als er iets lukt waar we op gewerkt hebben. De spelers kennen elkaar ook en ik verwacht een amicale wedstrijd en fair play. Maar ik wil toch dat wij de punten pakken.”

“Mijn kern is volledig hetzelfde als vorig jaar plus één extra midden. We stonden op een gedeelde eerste plaats toen de competitie stopte. Ik verwacht dan ook dat we dit jaar hoog kunnen eindigen, al lijkt de competitie zwaarder te zijn dan vorig jaar. Op de tornooien heb ik dat al gemerkt.”

(RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.