Par-Ky zet grote stap richting halve finales

Redactie KW

Menen heeft in Gent een optie genomen op de halve finales van de Belgische Beker. Het won de heenwedstrijd in Oost-Vlaanderen met 0-3. Setstanden waren 21-25, 21-25 en 21-25. Par-ky heeft volgende dinsdag genoeg aan twee sets om zich te kwalificeren.

Weinig belangstelling voor de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van België. Zo’n 100 toeschouwers – waaronder ex-speler Jop Vercruysse – vonden toch nog de weg naar de Edugo Arena.

Ratko Peris voerde één wissel door tegenover vorige zondag in Roeselare: De Beul ruimde in het middencompartiment plaats voor thuisspeler Basile Andriessen. Coach Jan Van Huffel kende met drie geblesseerden heel wat opstellingsproblemen. Konings, Ayhi en Bormans moesten afhaken en dat maakte het voor de thuisploeg een stuk moeilijker, zeker het gemis van Konings weegt zwaar door. Dat zouden ze voelen bij Caruur dat na de 7-7 het gas moesten terugnemen: Dufraing – normaal libero maar voor de gelegenheid in de aanval gedropt – botste op een Menens blok, net als Leonis Dedeyne (ex-Knack): 7-10. Die laatste herpakte zich en zag zijn ploeg zelfs de leiding nemen bij 16-15. De Vries, de vroegere topscorer van Gent, maakte opeens punten aan de lopende band en zou stranden in die eerste beurt op een offensieve mooie 7 op 11. Sinnesael verzilverde de tweede setbal.

Par-Ky zet grote stap richting halve finales

Door een rotatiefoutstartten de grensjongens de tweede set met een sisser. Gent verdedigde veel ballen en bleef zo telkens in het spoor van de favoriet. Van Schie mepte Caruur naar 9-8. Lang konden de thuisspelers niet genieten van de voorsprong. Andriessen voelde zich in zijn achtertuin helemaal in zijn sas, Dedeyne vond bij 13-16 de antenne op zijn weg al kwam dat vooral door de onnauwkeurige pas. De bal erna strandde wild buiten. De aanvallende onmondigheid van Gent stelde hen niet in de mogelijkheid terug te slaan. Integendeel want een opslagmisser zette Par-ky op 18-23 en de setwinst was zo verzekerd.

Gent – met Van Schie als opposite in plaats van Dedeyne – gaf niet op ging resoluut op zoek naar de eerredder. De 12-9-tussenstand bood alvast perspectieven. Ratko Peris riep zijn jongens naar de kant voor een bezinningsmoment. De herbronning leverde menen de de aansluiting op via Demirovic en de 16-17 viel pal op de lijn terwijl iedereen bij Gent schreeuwde dat de bal buiten zou botsen. Een oplawaai die de thuisploeg niet meer te boven. Van Schie smashte de 20-23 buiten en zet Menen zo flink op weg naar de halve finales tegen vermoedelijk Aalst.

Par-Ky zet grote stap richting halve finales

Zaterdag speelt Menen weer tegen Gent, dit keer wel in competitieverband. De Oost-Vlamingen zakken volgende dinsdag dan opnieuw af naar de Vauban voor de terugwedstrijd in de Belgische Beker.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier