Par-Ky wordt nieuwe naamsponsor van Volley Menen, dat ook twee inkomende transfers bekendmaakt

Voorzitter Pierre Vandeputte maakte het nieuws bekend op een bijeenkomst voor het clubbestuur en medewerkers. © MPM
Redactie KW

Prefaxis Menen wordt – voor de derde keer – omgedoopt tot Par-Ky Menen. Dat heeft voorzitter Pierre Vandeputte bekendgemaakt op een bijeenkomst voor het clubbestuur en medewerkers. Het Meens bedrijf heeft een overeenkomst voor drie seizoenen getekend bij de grensclub.

Prefaxis had vorig jaar al de intentie om de geldkraan dicht te draaien, maar voorzitter Vandeputte kon CEO Marc Goemaere nog overtuigen voor een extra seizoen. In totaal zal de producent van holle wanden zeven jaar als sponsor gefungeerd hebben. In die periode speelde Menen twee keer een Europese halve finale en eindigde het twee keer als nummer drie in de play-offs. Voorzitter Pierre Vandeputte hoefde niet eens zo ver te zoeken naar een vervanger voor Prefaxis. Met Par-Ky haalde het een sponsor binnen die in het verleden al meermaals in de bres sprong. Onder de naam Par-Ky Menen forceerde de club in 2000 de promotie naar de Liga A. Na het afhaken van Golden River in 2007 nam de groep rond Jan Desmet en Mark Desmet het sponsorroer weer over. Dat gebeurt tien jaar later dus opnieuw. Par-ky is meerlaags parket dat de warmte en het unieke design van echt hout combineert met de voordelen van laminaat.

Twee transfers

Nu de club het budget rond heeft, kan het bouwen aan een ploeg voor volgend volleyjaar. De sportieve cel was de voorbije weken zwaar aan het werk. Met Andriessen en Fasteland maakten ze afgelopen week de eerste nieuwkomers bekend. Voorlopig zijn alleen Van de Pontseele, Lemay, Sinnesael en Maddens zeker dat ze ook volgend seizoen op de Meense loonlijst blijven. Heyrman stopt op het hoogste niveau. De Pool Sarnecki wordt vervangen door de 22-jarige Fransman Julien Winkelmuller, die vroeger bij Soria, Tourcoing en Montpellier speelde. De opvolger van Sander Depovere (die allicht naar Roeselare of Maaseik gaat) is een Andoriaan die afgelopen seizoen aan de bak kwam bij het Spaanse Teruel. Over de nieuwe sporthal werd officieel niets gecommuniceerd, maar volgens de club loopt alles op schema en komt de nieuwe arena er op korte termijn.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.