Par-ky verslikt zich bij Gent

Redactie KW

Vijf dagen na de euforie tegen Roeselare staat Menen weer met beide voeten op de grond. Het verloor bij Gent met 3-1 (25-22, 25-22, 21-25 en 25-23) en moet dus puntenloos terugkeren. In de slotset maakte het een 16-9-achterstand bijna helemaal goed.

Par-ky herademde na de sensationele derbyzege tegen Knack vorige woensdag. Ver Eecke startte in de basis waardoor Vandecaveye opnieuw richting huppelhoek werd verwezen. Bij Gent kon trainer Jan Van Huffel een beroep doen op ex-Knackspeler Thomas Konings die lange tijd in de lappenmand lag. En dat zorgde meteen voor extra scorend vermogen bij de Oost-Vlamingen die na een blok van Dedeyne bij 8-5 de beste start namen. De Vries reageerde gevat en een toetsfout van Degruyter (15-17) bood mooie perspectieven voor de bezoekers.

Toch zou het nog verkeerd aflopen: Kovac blokte naar 21-19, Van Schie scoorde de 22-20 en de ingevallen Van Oost, normaal gezien spelend voor de derde (!) ploeg, acete naar 24-20.

De opslag van Gent draaide ook na de kampwissel op volle toeren. Van Schie scoorde via een winnende opslag de 7-4 en toen het 11-8 stond, greep Peris in met de inbreng van Maddens aan de spelverdeling. De youngster vond met zijn opslag de aansluiting (16-15) en Demirovic kende dan een zeer sterke periode met drie opeenvolgende scores. Een kloof maken zat er echter nooit in en wanneer Ver Eecke en De Vries elk een aanval misten, was Menen eraan voor de moeite. Konings smashte de 25-22 op de bordjes.

De 1-6 beloofde beterschap voor Sinnesael en maats al zette Gent snel de puntjes op de i. Van Schie en Oging nemen de Meense receptie nog maar eens op de proef: 9-8. En die Van Schie bleef zeer nadrukkelijk aanwezig: een blok bij 13-12 en een succesvolle aanval bij 16-15. Wanneer Oging met een ace voor de 18-16 tekende, zag het er weer beroerd uit voor de troepen van Peris. Gelukkig voor hen sloegen Ver Eecke en Demirovic op het juiste moment toe. Het setpunt kwam achter de naam van Vandecaveye.

Par-ky meteen met de rug tegen de muur in set vier met Ogink en Konings die een riante bonus bijeen smashten (10-4 en 16-9). De Meense inhaalrace moest gebeuren zonder De Vries die afgelost werd door Vandecaveye. Hij liet zich opmerken met een ace: 16-11. Maar de weg was nog lang voor Menen dat wel nog hoop koesterde toen Konings zijn aanval niet wist af te ronden en Degruyter en Van Schie in de fout gingen.

Na de 20-20 spurtten de Oost-Vlamingen toch richting winst en dankzij die driepunter liggen de play-offs nog steeds binnen handbereik. Voor Menen een nieuwe opdoffer in 2019. Zaterdag neemt Par-ky het op tegen BDO Haasrode-Leuven. Jongeren met uniform van een jeugdbeweging mogen gratis binnen.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier