Par-ky omzeilt moeilijke klip in Achel

Menen heeft bijna met punten gemorst in Achel. Na twee gewonnen spelletjes knokte Achel toch nog verbeten terug. Na 7-2 in het vierde bedrijf moesten de Limburgers zich toch gewonnen geven. Setstanden waren 21-25, 24-26, 25-19 en 17-25.

Vreemd zicht bij aankomst van de Menenspelers in de Limburgse sporthal ‘De Koekoek’ waar de tegenstander om 18u30 al op het parket stond. De Limburgers werkten traditioneel een training af voor hun zaterdagwedstrijd.

Bij Menen startte libero Bille in de basis om het verdedigende werk op te knappen. Ook Gilles Vandecaveye werd beloond met een basisplaats na zijn knappe prestatie tegen Burgas eerder deze week. Demirovic moest het daardoor stellen met een plekje in de huppelhoek. Bij Achel speelt ex-Menenspeler Brian Schouren tegenwoordig als receptiespeler en hij liet zich in een evenwichtige beginfase opmerken. Menen kwam ei zo na op 12-9 maar de ref keerde terug op zijn beslissing en dat hield de bezoekers in het spoor. Menen kwam bij 15-16 een eerste keer op voorsprong via De Vries die de handen van Bontje goed viseerde. De Vries verdubbelde met zijn opslag tot 17-19 en nadien deed Sinnesael zijn duit in het zakje met een blok en met een winnende opslag. Menen zou het rustig kunnen afmaken.

Par-ky omzeilt moeilijke klip in Achel

Achel bracht Menen aan het wankelen in het begin van het tweede bedrijf en het noopte coach Peris ook tot een time-out toen De Vries een aanval buiten zag stranden: 7-3. De Nederlander stelde wel vlug weer orde op zaken (10-10) en toch trok zijn ploeg zich daar niet aan op want Achel kwam op 16-11. Ondertussen was Demirovic ook tussen de lijnen gekomen voor Vandecaveye. Par-ky profiteerde van een bezoekende toetsfout om de aansluiting te vinden (17-16) en het kwam weer langszij bij 21-21. Van Dyck liet Achel dromen van een stunt (21-19) maar nadien bibberden de Limburgers.

Ook in de derde set boden er zich kansen aan voor Achel dat dankzij een Meense rotatiefout op 12-8 kwam. Vaskelis mocht proberen om de bakens te verzetten, dat lukte amper. Van Dyck smashte de 21-15 snoeihard op het parket. Dit keer begaf Achel niet meer onder de druk.

Par-ky omzeilt moeilijke klip in Achel

Ook in set 4 kwam Menen in de miserie met Van Dyck die acete naar 4-1 en dat dwong Peris in een time-out. De Limburgers bleven moeilijk af te stoppen en de 7-2 beloofde ook al weinig goeds. Toch vond Par-ky nog genoeg energie om terug te slaan. En hoe? Menen in een paar dolle minuten via 9-14 naar 10-18. De Limburgers hadden de beste pijlen verschoten, de driepunter was daarmee binnen voor Menen.

Maandag stappen de spelers al op het vliegtuig richting Bulgarije waar ze dinsdagavond de terugwedstrijd van de 1/16e finales van de CEV Cup spelen tegen Burgas. Par-ky won de heenmatch in een geladen duel met 3-2. Het is dus verplicht om daar nog eens te winnen. Nipt verlies kan ook maar dan moet het de bijkomende golden set wel tot een goed einde brengen.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.