Par-ky neemt de volle buit mee uit Leuven

Menen heeft een belangrijke driepunter gepakt bij Haasrode Leuven. Na een poepsimpel begin, maakte Leuven toch nog een stevige vuist maar Menen kroop vanaf het vierde spel helemaal recht (1-3). Setstanden waren 13-25, 25-18, 24-26 en 19-25.

Leuven – Menen Hofmans scoort hier voorbij De Vries en De Beul © (Foto MPM)

Menen reisde met een lekker gevoel richting Leuven, daar had de overtuigende bekerkwalificatie tegen Gent veel mee te maken. Maar ook het niveau dat week na week stijgt, geeft de spelers en de entourage de nodige moed. De supporters zagen het alvast ook zitten want die legden voor de gelegenheid een ‘streekbierenbus’ in. Dat zorgde voor een tikkeltje extra ambiance. Leuven, de ploeg van gewaardeerd trainer Kris Eyckmans, zoekt na het vertrek van goudhaantje Simon Peeters naar Maaseik nog naar de beste vorm. Sinds vorige week werd volleybalicoon Frank Depestele als assistent-coach aan de technische omkadering toegevoegd. Zo zet hij zijn eerste stappen in het trainerscircuit. Tegen Menen was er wel nog geen spoor van Depestele. Hij had nog andere verplichtingen.

Demirovic kwam opnieuw in de basis ten koste van Gilles Vandecaveye bij Leuven één West-Vlaming in de basis: libero Tim Verstraete. Die andere gouwgenoot Mathieu Vanneste moest het stellen met een plaatsje in de huppelhoek.

Demirovic acete Menen naar 3-6, thuisspeler Hofmans trof een blok op zijn weg: 6-10. Mooi begin dus voor Menen dat dankzij een blok van de Vries op Pavelke al 6 punten wist uit te lopen. Par-ky raasde lekker door en bij 11-19 mocht Vanneste zijn entree maken bij Haasrode Leuven. De vier punten erna kwamen echter weer op naam van de bezoekers. Leuven kwam er amper aan te pas, De Vries maakte een eind aan de martelgang. VH Leuven kwam met betere intenties aan de opslag in het tweede spel en liep na een ace van Vanneste uit tot 5-3. De 10-7 van Pardon zette Menen al snel om in een 10-10-tussenstand maar het was toch Ratko Peris die een time-out moest inroepen toen zijn ploeg drie punten in het krijt stond (15-12). Beter werd het niet want een directe fout van Folguera, een blok op de Vries en een Meense netfout zetten de bordjes op 21-14. Ook de inbreng van Vandecaveye, Vaskelis en Andriessen veranderde daar niets meer aan.

Leuven - Menen De Vries viert zijn punt
Leuven – Menen De Vries viert zijn punt© (Foto MPM)

Veel spanning in set drie met twee ploegen die weinig lieten liggen en meestal scoorden op de eigen opslag: 9-9 en 14-14. Hofmans herpakte zich na een mindere eerste set en scoorde nu wel de 18-17. Het was wel Menen dat een 20-22-tussenspurt inzette maar toch nog alles uit de kast moet halen om de set binnen te rijven.

Mooie rally’s in het derde bedrijf, ook bij 6-8 toen Verstraete zo goed als alles van de grond veegde maar Menen toch zag scoren. Ook Vandecaveye was de sterkste in het volgende punt: 6-9. Demirovic toonde ook dat hij een potje kon verdedigen en scoorde zowaar op verdediging. Natuurlijk dat de meegereisde fans uit hun dak gingen. Ondertussen toonde Sinnesael ook zijn kwaliteiten als aangever en dat leverde de 6-11 op. Vandecaveye duwde serverend nog door (10-15) en daarmee kwam de zege niet meer in gevaar.

Leuven - Menen Vreugde na een punt
Leuven – Menen Vreugde na een punt© (Foto MPM)

Par-ky kan nu een weekje uitblazen want het volgende duel staat pas volgende week op de kalender. Dan nemen Sinnesael en co het in eigen zaal op tegen Amigos Zoersel, de ploeg die tot dusver boven de verwachtingen presteert. (MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.