Par-ky Menen ziet coach vertrekken naar Frankrijk

© MPM
Redactie KW

Een dag nadat Par-ky Menen zich kon plaatsen voor de Final 4, valt er ook minder goed nieuws te rapen bij de club. Succescoach Ratko Peris verlaat Par-ky Menen namelijk na dit seizoen en gaat aan de slag in de Franse hoogste klasse.

Ratko Peris is aan zijn derde seizoen in Meense loondienst en had het hier duidelijk naar zijn zin. Dat bleek ook toen hij vorig jaar, ondanks andere lucratieve aanbiedingen, zijn contract verlengde. Deze keer krijgt de Kroaat echter een kans die hij niet kon laten liggen. Het is algemeen geweten dat Ratko de voorbije jaren het beste in elke speler naar boven bracht. Hij was ook niet te beroerd om de wisselspelers kansen te geven. Dat het nieuws nog voor de play-offs wordt bekendgemaakt, is de uitdrukkelijke wens van de coach. Het biedt Par-ky Menen ook de kans om de zoektocht naar een waardige vervanger te beginnen.

Ondertussen wordt achter de schermen verder gewerkt aan de toekomst van de club en werden ook al de eerste resultaten geboekt. Er lopen momenteel echter nog volop gesprekken. Van zodra er voldoende garanties zijn gevonden, kan het bestuur in de komende weken allicht met positief nieuws naar buiten komen.

Tot slot houdt de club eraan zijn coach te bedanken voor de voorbije drie jaar. Dat trainers en spelers in het tussenseizoen van club wisselen, is eigen aan de sport. De play-offs die op 16 maart starten, zijn echter een uitgelezen kans om Ratko een afscheid door de grote poort te gunnen. Ratko Peris zelf reageerde ook dankbaar. “Ik heb hier drie fantastische jaren gehad en ik denk dat ik de club naar een hoger niveau getild heb. Ik wil hier in de beste omstandigheden vertrekken want ik had hier met iedereen van de entourage een fantastische band.”

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier