https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Par-ky Menen start met simpele zege in Challenge Cup

Gilles Vandecaveye (4) verving de geblesseerde Gorski. © MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Met de vingers in de neus heeft Menen zijn eerste Europese opdracht van het seizoen tot een goed eind gebracht. Het Zwitserse Schönenwerd was geen partij voor Winkelmuller en zijn maats. De 0-3 (15-25, 15-25 en 24-26) zet Par-Ky aardig op weg naar de 1/8ste finales.

De busreis naar Zwitserland verliep van een leien dakje. De grootste ontgoocheling bij aankomst bleek de armtierige sporthal die meer iets uitstraalde van een turnzaal in een schooltje dan van een Arena waar topvolleybal gespeeld moet worden. Gelukkig is Menen het gewend om in een kleine zaal te volleyballen. Gorski liep er niet bij, want de Pool ondergaat morgen een kleine ingreep aan zijn meniscus. Hij komt dit jaar niet meer in actie. Als alles goed gaat, staat hij midden januari wel weer paraat.

Geen moeite in set 1

Zonder Gorski begon het allemaal wart moeizaam voor Peris en zijn mannen. De coach nam bij 6-2 al een time-out. Meer dan wat peptalk was er niet nodig om Menen weer op het padje te krijgen. Receptioneel – de voorbije weken nochtans de achilleshiel van de ploeg – klopte het plaatje perfect en zowel Vandecaveye, Ver Eecke als Rikberg flirtten in dat onderdeel met de 70 procent. Folguera vond in Winkelmuller een gedroomde afwerker (8-9), maar ook Fasteland eiste de aandacht op met een aanvallende 4 op 6 en 2 blokpunten. Zijn ploeg zou daardoor niet de minste moeite meer hebben: 15-25 in nog geen 25 minuten.

Sinnesael staat op

In de tweede beurt leken de Zwitsers af te stevenen op een ware afgang. Menen liet aanvankelijk geen spaander heel met een 4-14-tussenstand tot gevolg. Schönenwerd scoorde aan nog geen 30 procent, al raakte Par-Ky amper ook aan 50 procent. Fasteland deemsterde weg, maar Vandecaveye en Sinnesael namen de aanvallende impulsen graag over: 10-20. Daarna zou de Meense receptie het begeven, maar de kloof was toen al onoverbrugbaar.

Een derde set is vaak gevaarlijk en dat was voor Menen niet anders tegen de Zwitsers, die dankbaar gebruik maakten van de individuele bezoekende fouten om 11-8 uit te lopen. De amper 300 toeschouwers zagen hun ploeg dan zelfs een kloof van vijf punten slaan (16-11). In de moeilijke momenten staat kapitein Sinnesael op, ook nu weer. Met 6 op 7 trok hij de scheve situatie helemaal recht. Ook na de 22-20 hield de middenman het hoofd koel.

Return op 20 december

Par-ky kan niet al te lang stilstaan bij het geslaagd Europees debuut dit seizoen, want zaterdag wacht alweer een nieuwe uitdaging. En niet de minste, want Jelle Sinnesael en zijn ploegmakkers verdedigen in de Steengoed Arena van Maaseik hun koppositie in de EuroMillions League. De return vindt plaats op woensdag 20 december in de Vauban.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten